Stín medvěda přehled

Stín medvěda
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159579/stin-medveda-159579.gif 4 11 11

Putování medvědími kraji světa od Briana Paytona je naprosto jedinečné. Na této odvážné – a odvážně upřímné – cestě po životním prostředí a historii, které s osmi dosud žijícími druhy medvědů sdílíme, nás Payton zavede na místa, kam by se většina z nás nikdy vydat neodvážila. Stává se svědkem několika krásných i hrozivých střetů mezi lidmi a medvědy, kteří spolu bojují o prostor a potravu. Stín medvěda je v podstatě zrcadlem; vidíme v něm nejen náš divoký předobraz, ale také neradostný odhad toho, jakou cenu zaplatíme za ztrátu hlubokého a prastarého spojení, které sdílíme s těmito úchvatnými stvořeními.“... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , BB art
Originální název:

Shadow of the Bear, 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stín medvěda. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

Horal123
14.11.2023 3 z 5

Za mě spíš zklamání. Autorovi nelze upřít upřímnou snahu a jistě i lásku k mědvědům. Ale v tomto případě to nestačilo. Zkrátka celé je to takové mělké. Něktré druhy medvědů by si jistě zasloužily lepší zpracování, víc příběhů... Nejlepe zpracovaná byla kapitola o medvědu pyskatém.

Jestli někoho zajímá medvědí tématika, doporučuji knihu od Franka Dufrese - Dobrodružství s Aljašskými medvědy, která patří mezi moje vůbec nejoblíbeňejší.

Calinda
28.05.2023 5 z 5

Dokonalost! Další skvost do mé malé sbírky knih tohoto druhu. Poutavé vyprávění jednoho odvážného člověka, jemuž není lhostejná budoucnost medvědů. Některé osudy huňáčů trhají srdce... Autor nabízí dost informací z medvědího světa, ale zabrousí i mimo něj a nechybí mu upřímnost. Moc mě to bavilo. Doporučuji.


Opatov
01.06.2019 5 z 5

Objektivni pohled na zivot a perspektivu medvedu. Moc hezka obalka. Medved, krasne zvire kontra medved zabijak. Urcite stoji za precteni.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stín medvěda v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x

Autorovy knížky

Brian Payton
kanadská, 1966
2007  87%Stín medvěda
Skrýt reklamy