Stín noci přehled
Deborah Harkness
Čas čarodějnic / Príbeh čarodejnice série
Pokračování Času čarodějnic, literární senzace roku 2011, a druhý díl z plánované trilogie zavádí Dianu a Matthewa do temných uliček alžbětinského Londýna, v nichž se to jen hemží špióny, lstmi a úskoky, kde pátrají po čarodějnici, která by Dianu naučila lépe ovládat její magické schopnosti, a hledají stopy vedoucí k tajemnému svazku č. 782. Do hry však znenadání vstupuje mysteriózní spolek starých Matthewových přátel známý jako Škola noci a Matthew a Diana se vydávají na podivnou cestu, která je zavede až k 1500 let starému upírskému tajemství…... celý text
Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: 2019 , Laser-books (Laser)Originální název:
Shadow of Night, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stín noci. Přihlašte se a napište ho.
Čarodějnice, upíři, démoni, faráři a teplokrevníci... historička Deborah Harknessová svou milovanou historii opentlila tajuplnými bytostmi. Tentokrát Dianu a Mathewa provází časem napříč dějinami mytologické Evropy a na pěknou chvíli se příběh pátrání po knize života odehrává i v Rudolfově době, v Praze magické a alchymické. Harknessová umí psát, o tom není pochyb. I tento příběh byl zajímavý a dobrodružný, počínaje setkáním Mathewa s dávno mrtvým otcem Filipem a dalšími členy rodiny de Clermontů. Rovněž Diana prochází procesem proměny vedoucí k uvědomění si vlastních čarodějných sil a objevení v sobě tkadleny čarokouzel. Autorka se tentokrát výrazněji soustředí na hlavní dvojici a Stín noci tak postrádá onen silný náboj překvapení, napětí a mytických tajemství jako v první knize, ale stále je to ten dobrý příběh, do které jsem se začetla poprvé. Navíc kniha se čte úplně sama.
Knižní novinky (18. týden)
28.04.2019
Ocenění knihy (1)
2012 -
Goodreads Choice Awards
(Best Paranormal Fantasy)
Kniha Stín noci v seznamech
v Přečtených | 1 329x |
upíři Praha magie čarodějnice démoni romantika historická fantasy rudolfínská Praha zfilmováno – TV seriál
Mě tedy druhý díl bavil o poznání víc, než první. Historické reálie, alžbětínská doba, rudolfínská Praha, rozhodně více zvratů i děje. Z Diany se stává čarodějka, je mnohem vyrovnanější, cílevědomější a konečně přestala kvůli všemu fňukat. Za to Matthew mě teda mírně vytáčel - na to, že se vydává do doby jemu dobře známé, se chová dost naivně, nelogicky a nerozumně. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne!