Stín Říma přehled

Stín Říma
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540552/bmid_stin-rima.png 5 4 4

Pravděpodobně každý milovník historie se čas od času zastaví u některé významné historické události a zamyslí se, jak by asi dějiny vypadaly, kdyby se daná událost odehrála jinak. Co kdyby bitvu u Waterloo vyhrál Napoleon? Co kdyby Alexandr Veliký žil déle a podnikl tažení do Itálie? Co kdyby Jih vyhrál občanskou válku? A právě jedním z takových „kdyby“ se zabývá tato kniha. Stín Říma je historická fikce spojující dvě z autorových nejoblíbenějších historických kultur – starověký Řím a kmeny Severoamerických indiánů. Ačkoliv k podobnému setkání nejspíš nikdy nedošlo a mnozí mohou i tvrdit, že ani dojít nemohlo, účelem knihy je zábavným a historicky věrným způsobem popsat svět, kde se tento nepravděpodobný scénář naplnil. Kniha čtenáře přenese do zámořské provincie založené Římany v důsledku chaosu občanské války mezi Gaiem Mariem a Luciem Corneliem Sullou. Během mocenských bojů tříštících celou Republiku byly na obou stranách zničeny a znovu povolány celé armády, proto Řím snadno zapomněl na čtyři legie, které odpluly na západ a neměly síly vrátit se zpět. Příběh začíná 73 let po založení kolonie, kdy už je římská provincie plně rozvinutá a konečně vysílá lodě zpět do Evropy, aby opět navázala kontakt s Republikou. Za hranicemi provincie žijí původní obyvatelé Ameriky, kteří jsou v důsledku konfliktu s vyspělou římskou civilizací nuceni vypořádat se s dosud nepoznanými překážkami a nástrahami.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stín Říma. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

Augustus
27.08.2024 5 z 5

Četl jsem již mnoho knih na toto téma ovšem autor vyplnil tímto dílem jistou mezeru kterou ve mně zanechali tvůrci obdobných titulů. Provázanost fikce a historických faktů je v této knize více než dostačující. Kniha je velice poutavě napsána a čte se velice snadno. Velice se těším na pokračování.

mareka7U3
16.08.2024 5 z 5

Kniha zcela vtáhne do děje, autor znamenitě propojuje historické fakta s poutavým příběhem. Knihu jsem přečetl prakticky najednou a můžu jedině doporučit.


Kubajs88
07.08.2024 5 z 5

Ačkoliv tato kniha není úplně žánrem, který bych si sám zakoupil, tak musím uznat, že mě kniha mile překvapila. Velmi pěkně napsaný příběh, který vás vtáhne a nepustí. Po celou dobu čtení jsem si připadal, jako bych byl součástí příběhu a velmi mne mrzí, že jsem knížku přečetl tak rychle. Snad brzy vyjde další díl, abych věděl, jak to všechno dopadne. Doporučuji všem, kdo si chce přečíst knížku, která ho vtáhne nejenom dějem, ale chtěl by se i něco dozvědět o fungování Římského a indiánského národa.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stín Říma v seznamech

v Přečtených6x
v Doporučených2x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x

Autorovy knížky

Matouš Kainek
česká, 1993
2024  100%Stín Říma
Skrýt reklamy