Vábení Stínu přehled

Vábení Stínu
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157519/mid_vabeni-stinu-m0O-157519.jpg 4 67 67

Stín série

Neúprosné severské země… V Otiru stál na vrcholu potravního řetězce. Zabiják, kterému se nikdo nevyrovnal, temný noční stín. Tenhle život ale Caim opustil, když dopomohl královně na trůn. A nyní ho opět volá minulost. Při pátrání po pravdě o zmizení a vraždě svých rodičů najde Caim zemi zotročenou Stínem. Pronásledován svody Druhé strany se zaplete do války, se kterou nechce mít nic společného. Existují ale věci, které syn Stínu nemůže ignorovat, a boje, před kterými nemůže utéct. V této bitvě však Caimova síla ani jeho schopnosti nebudou stačit. Nikdo totiž nedokáže odolat vábení Stínu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Shadow's Lure, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vábení Stínu. Přihlašte se a napište ho.

luculi
31.08.2024 3 z 5

Druhý díl je slabším odvarem úvodní knihy. Tentokrát je děj rozdělen mezi dvě místa. Josi zůstala v hlavním městě a potýká se s problémy svého nového postavení. Obyvatelé se rozdělili na zastánce a odpůrce koruny a tato situace je pro ni nová a těžká. Caim na druhou stranu odešel do ciziny, kde pátrá po své minulosti. Cesta je dlouhá a nebezpečná a od cíle ho neustále něco zdržuje, čemu se musí věnovat. Čeká ho mnoho rozhodnutí o tom, jak daleko chce zajít a jakou budoucnost si připraví.

Na jednu stranu bylo dobré sledovat jejich vývoj, protože se oběma změnil život dost zásadním způsobem. Na druhou stranu to bylo poměrně dlouhé a depresivní. Neustále se bojovalo a umíralo. Když už to vypadalo, že se konečně něco vydařilo, tak přišel další zvrat a problémy a opět téměř beznaděj. Tak nějak mi chyběly nějaké šťastnější a veselejší chvilky, které by tu neustálou temnotu trochu projasňovaly.

Začátek příběhu byl velice dobrý a zajímavý. Bylo těžké určit, co se vlastně bude dít, kam to bude směřovat, ale byla jsem spokojená. Prostřední část se nekonečně vlekla, přestože byla plná akce a bitek, byla nudná svojí délkou, a až závěr se opět rozjel, protože se vlastně připravoval na pokračování. Tehdy se konečně vše rozmotalo a udalo nový směr.

Zbývá tedy už jen dojít do třetího dílu a zjistit, jak to s hlavními hrdiny vlastně dopadne. Zatím není nic pořádně jasné, je tu jen mnoho náznaků a "co by kdyby". Vůbec nemám tušení, co od poslední knihy čekat...

ludek.n
29.06.2024 4 z 5

Caim opustil život nájemného zabijáka a vydal se na sever pátrat po pravdě o vraždě svých rodičů. Některá tajemství však mohou být ukryta hlouběji, než kdokoli tušil. Jestliže v prvním díle o světech Stínů vsadil Jon Sprunk do rukou svého hrdiny osud princezny Josefiny Corinadové, v druhém pokračování ho nechá bojovat za utlačovaný lid Eregotu, jemuž krvavou rukou vládne čarodějka Sibyla z rodu Tenebrae. Caim, který doposud přijímal odpovědnost jen sám za sebe, má nyní na povel celé zástupy, bojující za svobodu a vkládajícího do něho svou poslední naději. Mohlo to být velkohubé a nabubřelé vyprávění, ale Jon Sprunk se těmto nástrahám vyhnul a pracuje s motivy války a pomsty civilně a s neokázalou prostotou. Jeho příběh má přesto tolik dramatického náboje a napínavosti, že by mu mohly závidět kdejaké akční thrillery a ultra drsné bojové opusy. Jeho honba za tajemstvím je přímočará, přehledná a jasná, to ale neznamená, že by rezignoval na doplňování obrazu dílčími podrobnostmi. Tím spíše, že jsme svědky nejen Caimova hledání pravdy, ale v druhé linii i boje o nimejský trůn. Předchozí Syn Stínu nastavil laťku pořádně vysoko a je ke cti jeho pokračování, že ji neshodilo ani nepodlezlo.

kalache
22.04.2022 4 z 5

...tak si myslím,že příběh graduje...

Kniha Vábení Stínu v seznamech

Jon Sprunk