Stíny nad trůnem habsburským přehled
Sigrid-Maria Größing
Tragické osudy v rakouském panovnickém domě Autorka se na základě rozsáhlého a důkladného studia historických dokumentů, deníků, korespondence a pamětí pokusila dát postavám lidský rozměr.
Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: 1993 , Knižní klubOriginální název:
Schatten über Habsburg, 1991
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stíny nad trůnem habsburským. Přihlašte se a napište ho.
Čítala som ju dosť dlho, nebola ani hrubá, ale odbornú literatúru mám vždy len takú vsuvku pri čítaní románov.... A keďže v tých panovníkov mám taký malý miš-maš :-( tak som si trochu musela aj googliť.... Ale je jedno či ich poznáte, alebo nie, čítanie bolo pre mňa zaujímavé.
Četl jsem od autorky Lásky trůnu ... a Silné ženy,slabí muži a zaujalo mne to víc než tahle kniha.Připadá mi,že se autorka teprve vymezovala,proto hodnotím pouze tři hvězdičky
Kniha Stíny nad trůnem habsburským v seznamech
životopisy, biografie Habsburkové Marie Luisa, císařovna, 1791-1847
1996 | Silné ženy, slabí muži |
2007 | Sisi a její rodina |
1992 | Lásky trůnu habsburského |
1999 | Císařovna Alžběta a její muži |
2007 | Sisi - moderní žena |
Kto prečíta "lásky", vezme si aj "tiene", a tak to ide ďalej a ďalej, pokiaľ vás tento druh literatúry zaujme. U mňa chémia zafungovala a nemohla som už od hnedých obálok odtrhnúť zrak a na veľký počet som si od študentských čias šetrila, aby som si ich mohla kúpiť domov. Táto bola jedna z mojich prvých, veľká nostalgia a radosť, keď som si po prečítaní tej z knižnice mohla priniesť vlastnú. :)