Stmívání přehled
Stephenie Meyer
Isabella Swanová se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo - až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stmívání. Přihlašte se a napište ho.
![Hradčiatko Hradčiatko](https://www.databazeknih.cz/img/users/47_/472668/m_hradciatko.jpg?v=1737123612)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Celú sériu som (asi na srandu) dostala k štátniciam, pretože toto bolo asi najmenej očakávané dielo na zozname povinnej literatúry pre nás, literárnych kritikov. V angličtine som ho nečítala, to sa čestne priznávam, ale z toho sentimentu si ho ponechám a nie je to tak zlé celkovo. Táto sága svoje klady, svetlé stránky a pozitívny prínos má, rovnako ako všetky znaky prepiatej červenej knižnice, majznutej fantasy, aké si človek predstaví :D
Stephenie Meyer dokončuje špionážní román
23.07.2016
„Nebyť tmy, nevideli by sme hviezdy.“
Kniha Stmívání v seznamech
v Přečtených | 11 724x |
v Mé knihovně | 2 301x |
upíři přátelství, kamarádství láska vlkodlaci zfilmováno rodina strach pro dívky romantika mezilidské vztahy pro dospívající mládež (young adult) světová literaturaAutorovy další knížky
2005 | ![]() |
2009 | ![]() |
2008 | ![]() |
2021 | ![]() |
2009 | ![]() |
Po letech jsem chtěla zjistit, proč mě filmová série tak uhranula a zkusit, jak moc se kniha liší od filmu. Překvapivě nijak zvlášť moc! Ano, teď víc chápu vztahy v rodině Cullenových aj., ale jinak se film hodně držel předlohy. Příjemně mě to překvapilo.