Sto dětí mi říká brácho přehled
Marie Dvořáková , Karel Dvořák
Jaký je život v hliněné chýši s osmi sourozenci a miskou rýže třikrát denně? Proč se indický puberťák nesmí zamilovat? Kde se dospělí lidé podepisují otiskem prstů? Poutavé vyprávění manželů Dvořákových o jejich dobrovolné službě ve venkovské škole pro chudé děti, v jedné z nejzaostalejších oblastí Indie. Příběh z míst, kam vás žádná cestovka nevezme.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sto dětí mi říká brácho. Přihlašte se a napište ho.
Líbí se mi, že Dvořákovi si "na nic nehrají" - pravdivě popisují, co zažili. Nesnaží se psát, že je všechno skvělé a že nejlepší, co člověk může udělat, je jet jako dobrovolník kamsi. Doporučuji všem, kdo koketují s myšlenkou, že by jeli na rok pomáhat do nějaké rozvojové země.
Knihu jsem dostala darem. Pohled na Indii pohledem českého muže a české ženy, spousta zážitků, srovnání, fotografií.
Kniha Sto dětí mi říká brácho v seznamech
Nádherně popsané zážitky z nevšedního roku, který manželé strávili vyučováním na indické škole. Upřímné a přitom velmi mile nahlížené svědectví o místní kultuře, zvycích a mnohdy nelehkém životě zdejších obyvatel.