Stoikův průvodce pro každý den (2022) | Databáze knih

Stoikův průvodce pro každý den přehled

Stoikův průvodce pro každý den
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/555439/bmid_stoikuv-pruvodce-pro-kazdy-den.png 5 54 54

Seneca, Epiktétos a Marcus Aurelius moderním jazykem. Kde najít skutečnou radost? Jak zapřáhnout sílu rozumu ve svůj prospěch? Co je skutečným měřítkem úspěchu? Jak zvládat vztek? Jak nalézt smysl života? Jak překonat zármutek? Odpovědi na tyto i další otázky jsou jádrem stoické filozofie. Zásady z pera Marka Aurelia, Epiktéta a Seneky jsou již notnou dobu tajnou zbraní velikánů světové historie od císařů přes piloty stíhaček až po umělce a aktivisty a po celá staletí září jako filozofie pro lidi, kteří nemají daleko k činu. Tyto nadčasové poznatky jsou již dva tisíce let podrobovány testům v laboratoři lidských zkušeností a jsou klíčem ke zvládání nástrah moderního života. Předkládaná audiokniha je přesvědčivý a přístupný průvodce dobrým životem a přináší klasickou moudrost nové generaci.... celý text

Filozofie Historie Osobní rozvoj a styl
Vydáno: audiokniha , Audiolibrix

Daily Stoic: 366 Meditations on Wisdom, Perseverance, and the Art of Living, 2016

Interpreti: Ondřej Novák

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stoikův průvodce pro každý den. Přihlašte se a napište ho.

Renata9
28.01.2025

Nedočteno. Kromě otřesného překladu, za který by se překladatelka měla fakt stydět a začít chodit kanálama, protože i google překladač by udělal lepší práci (mentální jasnost? vážně?), mě štval průvodní text autora. Můžu mu odpustit, že píše se zaměřením na průměrného Američana ze středozápadu, ale už mu nemůžu odpustit ty blbý kecy, kterými navazuje na celkem solidní citáty starověkých stoických filosofů. Autor jede na vlně broicismu a je to znát. Kdyby to byl jen jaksi poučený výběr citátů, jakýsi stručný, snadno stravitelný úvod do stoicismu složený z primárních zdrojů, bez osobních poznámek autora, měla bych o knize mnohem lepší mínění. Ale vlastně mě ani nepřekvapuje, že je můj názor v menšině.

Surikata_
25.01.2025 5 z 5

366 krátkých citátů a úryvků z děl stoických osobností doplněné o navazující komentář autora. Jeden den, jedna stránka.
Nezahlcující, přehledné, autor si dal s knihou velkou práci.
Jsem ráda, že ji mám doma.

"Čím více toho chceme a čím více toho musíme udělat, abychom si to mohli dopřát, tím méně si ve skutečnosti život vychutnáváme - a tím méně jsme svobodní." (25. leden)

Twoo
24.03.2024 5 z 5

Velke diky za zpristupneni stoicismu modernim ctenarum patri prave tomuto autorovi. Doporucuji i jeho dalsi knihy.

Kniha Stoikův průvodce pro každý den v seznamech

v Mé knihovně53x

Autoři knihy