Stolek s citróny přehled
Julian Barnes
Stolek s citróny je sbírka povídek od významného britského prozaika Juliana Barnese, který je i českým čtenářům známý díky knihám jako Flaubertův papoušek, Historie světa v 10 kapitolách či románu Vědomí konce. Za ten získal Barnes v roce 2011 Man Bookerovu cenu. Všechny povídky spojuje vynalézavý styl, jemný smysl pro humor a hluboká vnímavost pro zranitelnost a křehkost mezilidských vztahů. Mají jakési až starosvětské kouzlo. Barnes má vzácný dar vidět pod povrch…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stolek s citróny. Přihlašte se a napište ho.
Pozoruhodná sbírka povídek od autora, který rozhodně psát umí. Bavilo mě to - od začátku až do konce.
Kniha Stolek s citróny v seznamech
homosexualita umění partnerské vztahy anglická literatura mezilidské vztahy stárnutí
Část díla
2019 | Jediný příběh |
2016 | Flaubertův papoušek |
2015 | Stolek s citróny |
2018 | Než potkala mě |
Povídky jsou velmi čtivé, přestože jeho protagonisté jsou dávno za zenitem, ale život se děje všem věkovým skupinám. Nejvíce se mi líbil Příběh Matse Israelssona, připomněl mi O´Henriho Kaktus a překvapivé vento marme. Ale i u ostatních … od bradýřů až po Sibelia autor dokáže nalézt ve svých příbězích překvapivé pointy, karamboly i oddanost.
Barnes u mě znovu zabodoval.