Stopařův průvodce galaxií přehled

Stopařův průvodce galaxií
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538113/bmid_stoparuv-pruvodce-galaxii-663c95a947d74.jpg 4 4538 4538

Ano, stopovat po Galaxii se dá, dokonce za méně než třicet altajských dolarů denně. Zde je seznam toho, co k tomu potřebujete: kámoše, který už má projetou většinu galaktických barů; pivo; ručník; pouze reziduální pud sebezáchovy; vstřícnost k jiným formám života. A nesmí vás znervózňovat, že se možná nestihnete vrátit na Vánoce domů. To je přesně případ Arthura Denta, kterému doslova hoří Země pod nohama, a ať chce nebo ne, vydat se stopem po nekonečných rozlohách prostoru a času je pořád lepší, než zaniknout spolu s lidstvem kvůli budování galaktické dopravní infrastruktury.... celý text

Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: audiokniha , Tympanum

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, 1979

Interpreti: Vojtěch Dyk

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stopařův průvodce galaxií. Přihlašte se a napište ho.

Calinda
31.10.2024 5 z 5

Nejsem čtenář sci-fi, do knihy jsem šla pouze na doporučení a děkuji za něj, nesmírně mě to bavilo. Chytrý britský humor, příběh, co zaujme, akce, parta sympatických hrdinů, čtivost, řadím si ji do knížek, které na mě působí pozitivně či mi přímo vylepšují náladu. A protože to bylo krátké a nechci se ještě úplně rozloučit, těším se na další díl.
P.S. Doufám, že jsem četla "tu správnou knížku", protože jako splácanina mi to nepřijde a náhodný generátor slov už vůbec ne. Zaráží mě, kolik lidí tuto knihu četlo jen kvůli Čtenářské výzvě a následně ji hodnotí jako Odpad. Proč čtete něco, co vás nebaví? To nedává smysl a nějaká Výzva není důvodem. O “čtenářce, která přečetla dvě stránky a rovnou ji hodila do Odpadu, už vůbec nevím, co si myslet, zřejmě nějaký druh humoru, který nechápu zase já… ;-)

karelk
27.10.2024 4 z 5

Přečteno už potřetí a musím říct, že jak stárnu, tak se mi to líbí víc. Britského humoru je tam dost, a je pravda (jak bylo napsáno v jednom z komentářů), že je prokládaný náhodnými větami ;)

Sybelle
21.10.2024 4 z 5

Pokud máte rádi jemný britský humor tak je stopařův průvodce po galaxii to pravé. Děj prvního dílu je jen část příběhu z filmu. A odehrává se v krátké časové době. Je to spíše úvod do většího příběhu. A Marvin má o něco větší depresi než ve filmu. Jako odpočinková četba/poslech je to velmi dobré.

Stále více lidí se přiklánělo k názoru, že udělali nenapravitelnou chybu, už tehdy, když slezli ze stromů. Někteří dokonce tvrdili, že chybou bylo vůbec na ty stromy lézt, že měli všichni pěkně zůstat v oceánech.

Stává se z tebe tučňák. Nech toho, prosím tě.

Jestli existuje něco důležitějšího než moje ego, dám to okamžitě chytit a zastřelit.

Kniha Stopařův průvodce galaxií v seznamech

v Přečtených7 075x
ve Čtenářské výzvě1 091x