Strasti s Bertem přehled

Strasti s Bertem
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532304/bmid_strasti-s-bertem-65ce89e88950d.jpg 4 63 63

Strasti série

Můj příběh pokračuje Prožil jsem nádherné chvíle s nejúžasnějším mimoněm a nevnímal blížící se lavinu. Znamenal jsem pro něj múzu, zářivou energii, ale mé baterky se postupně vybíjely. Jako slepá mrkev jsem svým srabáctvím ničil náš vztah. Láska někdy nestačí. Mezi námi jsme nezapřeli skoro čtvrt století. Do kapusty! Jak mám nyní žít se srdcem na kousky? Jak se zbavit krásné minulosti a odehnat vzpomínky na Berta? Copak mohu vymazat nejdůležitější etapu svého života? Jsem totálně v salátu a nevím jak dál. Pokračování novely Strasti vánočních svátků.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strasti s Bertem. Přihlašte se a napište ho.

Rainbowdreamer
16.11.2024 4 z 5

Druhý díl trilogie popisující příběh vztahu dospívajícího Maxe a jeho staršího strýce Berta. První díl se mi líbil víc, zde bylo až moc ufňukaného Maxe a prakticky žádný děj, s výjimkou závěru, kde se objevil výrazný tragický rozměr jejich vztahu. V první části se však řešily prakticky pouze vztahové věci tohoto ne-obvyklého vztahu. Oceňuji odvahu autorky jít do takového náročného tématu gay vztahu věkově vzdálených partnerů, který podala s porozuměním a znalostí věci, velmi dobře vystihla nevyzrálost a citovou nevyrovnanost trochu afektovaného mladíka, a na druhou stranu i opravdovost a ultimativnost jeho lásky, což k jeho věku patří. A je myslím dobře vystihnut i Bert, pro kterého byl Max múzou jeho tvorby a i když v tom hrál určitou roli i chtíč k mladému tělu, nepochybuji, že i jeho láska k Maxovi byla opravdová. Kniha je napsaná velmi čtivě, současným jazykem, s častými humornými pasážemi a hláškami, milostné hrátky jsou popsány citlivě a současně dostatečně žhavě, autorka nesporně umí velmi dobře psát, trochu mi vadily ty zeleninové nadávky, myslím, že se příliš nehodí k vážným tématům příběhu.

Nuttelka
09.08.2024 3 z 5

(SPOILER) Ač je to dost bolavé téma, zeleninové nadávky se tu prostě nehodí.. hodně mi to kazilo dojem z knihy, Maxovo chování je opět úměrné jeho věku.. A i když na jednu stranu Bertovo chování chápu, na druhou stranu jsem si říkala, že to snad nemyslí vážně.. Maxe si vybral za partnera, tak by se k němu i tak měl chovat, ač se teda Max hroutí při každé příležitosti.. Já teda osobně věkové rozdíly ve vztahu vůbec neřeším, ale jsou situace, kdy je ten rozdíl opravdu znát, hlavně v chování a myšlení..

monika0181
03.07.2024 5 z 5

Za mě moc důležité téma. MM romance, no romance to zase tolik není.
Omylem jsem vzala do ruky třetí díl dříve než druhý, ale po pár stránkách mi došlo, že mi děj nějak nesedí.
Sice mi to nepřišlo psáno s takovou lehkostí jako díl první o to zase závažnější to bylo. V této části prožíváme Maxovi myšlenky a pocity svého tajemství vztahu se starším Bertem.
Max dospívá, rovná si svůj život, rekapituluje své chyby, uvědomuje si své omyly.
Za mě hodně citlivé téma a autorkou výborně zpracované. Už první díl mě nadchnul a tady jsem se hned pustila do třetího, protože jak to dopadne opravdu potřebuji vědět.
Jsem ve stavu, kdy vím, že si tento příběh potřebuji pořídit i v knižní podobě a nejen ele verzi.
Téma LGBT tématiky mi přijde pořád dost zapovězené. A tady opravdu velmi zdařile zpracované. Autorka to s emocemi opravdu umí, napětí a uvolnění je jak na horské dráze. Suprové čtení.

Kniha Strasti s Bertem v seznamech