Stratený dedič přehled
Jennifer Lynn Barnes
Hra o dědictví / Hry o dedičstvo série
Hry o dedičstvo sa končia prekvapivým odhalením a Avery Grambsová musí nájsť muža, ktorý jej pomôže zodpovedať celú hádanku. Okrem iného potrebuje zistiť aj to, prečo z nej miliardár Tobias Hawthorne urobil svoju dedičku na rozdiel od svojich právoplatných potomkov. Testy DNA odhalili, že Avery nie je s Hawthornovcami pokrvne spriaznená, isté stopy však naznačujú, že jej spojenie s rodinou je oveľa hlbšie, než si dokázala predstaviť. Pátranie po pravde Avery neuľahčujú ani Grayson a Jameson Hawthornovci, ktorí ju vedú rôznymi smermi. Nebezpečenstvo sa stupňuje a nepriatelia sa snažia Avery vyradiť z hry akýmkoľvek spôsobom a za akúkoľvek cenu.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Yoli (SK)Originální název:
The Hawthorne Legacy, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stratený dedič. Přihlašte se a napište ho.
Za prvé nádherná obálka!!
Za druhé je úžasné, jak kniha postupem mění myšlení a pak už v každém pidi detailu hledáte náznak něčeho.
Úspěšně luštit rébusy, to je jedna věc. Ale vymýšlet je, aby byly zajímavé, zábavné a dokázaly pracovat s napětím kolem příběhu, to je teprve umění. Před autorkou klobouk dolů, před překladatelkou, která dokázala to kouzlo přenést i do češtiny také.
Děj jako takový si dokázal stále udržovat mou pozornost. A určitě mě zajímá i to, co bude dál.
Dvakrát do stejné řeky, Nové šance a další knižní novinky (4. týden)
21.01.2024
Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)
16.10.2022
„Nejlepší trik pro opuštěné lidi je nedovolit si toužit po tom, kdo odešel.“
„“Zavři oči, slyšela jsem říkat Max. Představ si, že stojíš na útesu nad oceánem. Vlasy ti vlají ve větru. Slunce zapadá. Duší tělem toužíš po jedné věci. Po jednom člověku. Slyšíš za sebou kroky. Obrátíš se. Kdo je tam?”“
„Nikdy jsem si neuměla představit, jaké to je, když je jeden člověk tvoje všechno. Když se na něj podíváš a prostě to víš. Nevěřila jsem, že bych toho byla schopná. Nechtěla jsem toho být schopná.“
Kniha Stratený dedič v seznamech
tajemství pro dospívající mládež (young adult) rodinná tajemství
2022 | Hra o dědictví |
2022 | Odkaz Hawthornů |
2023 | Poslední gambit |
2025 | Bratři Hawthornové |
Docela dobré, ale na mě už to bylo trochu překombinované. Ubrala bych záhad v záhadách a spíše bych přidala na možnostech luštění. Ale jinak mě to pořád celkem bavilo, další díl si přečtu s chutí.