Strážce času přehled

Strážce času
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142257/bmid_strazce-casu-f3j-142257.jpg 4 80 80

V nejnovějším románu Mitche Alboma je vynálezce prvních světových hodin potrestán za to, že se pokoušel měřit nejúžasnější Boží dar – čas. Je vyhoštěn na staletí do jeskyně a přinucen naslouchat hlasům všech, kdo ho léta hledali. Nakonec, když byla jeho duše skoro zlomená, Otec času mu udělil svobodu, spolu s magickými přesýpacími hodinami a posláním: příležitostí splatit svůj dluh tím, že naučí dva z pozemských lidí skutečnému významu času. Zatímco počítání času začalo tak nevinně, dnes už dominuje v našich životech a neumíme si bez něj představit jediný den. Vynálezce se vrací právě do našeho světa a začíná svou cestu za vlastní záchranou se dvěma rozdílnými partnery: jedním je dospívající dívka, která si chce vzít život, druhým je vlivný starý obchodník, který chce žít navěky. Aby vynálezce zachránil sám sebe, musí zachránit je oba. Tato evokující próza v sobě nese neobyčejný příběh, který inspiruje čtenáře, aby znovu zvážil své vlastní představy o čase, jak ho tráví a jak cenný ve skutečnosti je.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Vision (SK)

The Time Keeper, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážce času. Přihlašte se a napište ho.

marcela3655
21.09.2024 2 z 5

Přečteno.Pohádka pro dospělé a teenagery. V té knize něco zoufale chybělo..jeden komentář to zde napsal přesně..Kniha působí jako přepis divadelní hry..Lépe bych to nenapsala.

Lucia1989
10.07.2021 5 z 5

Znova skvelá kniha od môjho obľúbeného autora. Albom vie, ako napísať knihu, aby dokázala zaujať a hlavne, aby sa nad ňou človek zamyslel. A nie len nad knihou, ale aj nad svojím životom a správaním. Doporučujem všetkým, aby sme znova dokázali nájsť hodnotu času a žili život bez neustáleho hnania sa za nepodstatnými vecami.

Tirisa
28.12.2020 3 z 5

Za mě ano i ne...Myšlenka byla skvělá a příběh byl tím pádem zajímavý. Chvílemi mi ale přišlo jako kdybych četla přepis divadelní hry - tím, jak zkratkovitě byla knížka napsaná...Na druhou stranu aspoň neměla šanci začít nudit.

Kniha Strážce času v seznamech