Uzemněni přehled

Uzemněni
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468812/bmid_uzemneni-dN1-468812.jpg 3 11 11

Strážci galaxie byli UZEMNĚNI! Kosmem křižující superhrdinové uvízli – ze všech možných míst zrovna na Zemi! A aby to bylo ještě horší, nejsou už ani tak docela týmem. Co by měl takový městský vesmířan jako Peter Quill dělat? Zatímco Groot prozkoumává pozemské lesy, může si Angela z Hevenu najít místo mezi hrdiny Midgardu? Gamora, nejnebezpečnější žena galaxie, se mezitím stane nejnebezpečnějším cílem S.H.I.E.L.D.u – jenže ona se nezastaví, dokud se nedostane k Thanosovi! A když už je řeč o tom fialovém magorovi – mohl by být šílený Titán opravdu tím jediným, co dokáže dát tenhle tým opět dohromady? Brian Michael Bendis zakončuje své působení u Strážců galaxie ve velkém stylu! V této knize najdete sešity Guardians of the Galaxy (2015) č. 15–19 z pera Briana Michaela Bendise, na kterých se kresebně podíleli Valerio Schiti, Richard Isanove a další.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew

Grounded, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uzemněni. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
01.12.2024 3 z 5

Tento komiks byl celkově průměrný

fvalek
20.03.2022 3 z 5

Celý příběh se nese v rozlučkovém duchu a je jen škoda, že kvůli propasti mezi díly si neužijeme komplexní děj, kde by byly všechny události chronologické, logické a vysvětlené. Strážci prostě uvízli na Zemi, víc vědět netřeba, protože se to dočteme "někde jinde". Ono to v podstatě není důležité, ale škoda a Strážci trpí na tyhle nenavazující díly asi nejvíc.

Nicméně první polovina knihy se nese ve znamení jednotlivých medailonků postav a je otázkou vkusu čtenáře, zda ho budou nebo nebudou bavit. Pro mě osobně Benova kapitola úplně o ničem, nemám ho rád a až na S.H.I.E.L.D. se tam nic zajímavého nestane. Druhá kapitola s Grootem sice hezky rýmovaná, rozhodně lepší, než kdyby celou dobu jen opakoval "Já jsem Groot!", ale v podstatě taky úplně nevýznamná. Nějakou návaznost a smysl přináší až kapitola Gamory, která i přináší nějakou slabší finální zápletku, kterou je třeba ve finále dořešit, protože k tomu finále slouží, aby něco zakončilo, dokončilo, a ne aby bylo naplněné náhodnými skeči. Část s Angelou opět nevýznamná, protože nevíme, koho hledá, a proč ho hledá. Nicméně poslední kapitola docela dobrá, sice hodně zrychlená, a to jak po stránce začátku, tak po stránce jejího zakončení. Přišli a udělali, konec. Jediné pozitivní je, že při konečném loučení, kdy se tým dělí na jádro Strážců galaxie a přidružené pozemské členy, mi bylo opravdu docela smutno z loučení.

Lenka.Vílka
04.12.2021 3 z 5

Je to takové finále nefinále, které kvůli tomu působí trochu jalově. Bohužel. Byť to není zase tak špatná kniha...

První příběh byl ok. To kolem Bena by bylo fajn o trochu víc, kdyby mě zajímalo, co se bude dít potom. Jenže mě to nezajímá. Fantastická čtyřka a nic kolem ní mě nikdy nebralo. Takže meh. Navíc ta poznámka o crossoverech, která asi měla být vtipná, ale nebyla. Takže se Thing objeví v další sérii, ale tady nám o tom dají prolog? A co já v téhle knize z toho mám?!? Prostě, jak bylo řečeno...meh  :(

Potom přijde příběh Groota, kterej byl naprosto sladkej. Protože když vypadáte jako velkej strom, na naší hroudě se vás budou bát. Ale pst, dobře to dopadne  ;)

Příběh Gamory byl ok, ale proč mi to přišlo tak trochu o ničem? Carol byla navíc vyloženě trapná. A tohle je taky do jiné série :(

Dění kolem Angely jsem nepochopila vůbec. Ale to nevadí. Tam se ztrácím většinu času.

Takže všechno, co se doposud dělo, se dělo z jediného důvodu. Aby Bendis nahodil do jiných knih. A potom přijde to velké finále. Které je vlastně...no zase meh. A proč to? Aby se banda zase vrátila tam, kam má? Za mě totálně trapnej konec mimochodem a bude mi chybět Flash. Ale něco pozitivní alespoň. Že pokračování píše Gerry Duggan.

Protože mě to přijde škoda. Ze čtyř dílů jsou vlastně jenom dva z nich plnohodnotné. A já jsem vyloženě zklamaná, protože co se stalo na konci třetího dílu, mě natěšilo na tohle. A nakonec z toho vlastně nic nebylo. Škoda  :(

Knižní novinky (26. týden)

27.06.2021

Kniha Uzemněni v seznamech