Prvotní hřích přehled
Brian Michael Bendis
Strážci galaxie série
< 4. díl
SKUTEČNÝ KONEC SÁGY O RAKOVERSU - KONEČNĚ ODHALEN! Před nějakou dobou byli Star-Lord, Thanos a Nova uvězněni v strašlivém rakoversu. Star-Lord a Nova se rozhodli obětovat své životy, aby jednou provždy odstranili Thanose, pak Nova zmizel, Star-Lord se znovu stal Star-Lordem a Drax... zemřel. Jenže Star-Lord, Drax a Thanos zase pobíhají kolem a těší se zřejmě dobrému zdraví. Nastal čas, aby zazněla odpověď na otázku: Co se doopravdy stalo s Richardem Riderem? A pokud jde o Venoma... budou moct Strážci Flashi Thompsonovi ještě někdy důvěřovat? Jeho symbiont se pořád víc a víc vymyká kontrole, a to by pro celý tým mohla být špatná zpráva.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prvotní hřích. Přihlašte se a napište ho.
Jedna řada Strážců Galaxie tímto příběhem končí, aby mohla následně odstartovat jiný. Nejdříve se dozvídáme, jak to bylo s Quillem v Rakoversu, což byl monstrózní kosmický event, který ale příliš zábavný nebyl. Quillův útěk je však zpracován skvěle, načež následuje trošku nudnější příběh s Venomem, který přeskakuje z postavy na postavu, abychom mohli vidět pár cool variant této postavy. Objevení světa symbiontů však bylo super a pak už je tu akorát nutný epilog, díky kterému se rozjíždí nové příběhy.
Tak jak to vlastně bylo? V první části jsme vrženi zpět do minulosti, kdy zjistíme, jaktože nechali Star-Lord s Draxem žít Thanose během vyvrcholení Rakoversu (Cancerverse). Během této části se odehrával crossover event Prvotní hřích (Original sin) a čtenáři Marvelu se dozvěděli řadu klíčových tajemství.
Poté přichází druhá část, kde se Strážci musí utkat s Venomem, který je nakonec vezme na svou domácí planetu, aby zjistili, že je zase všechno trochu jinak. A na Spartaxu je mezitím po politických hrátkách zvolen nejméně pravděpodobný nový vládce planety.
Poté dva sešity chybí, jelikož se v nich odehrával děj crossover event s X-Meny - Black Vortex, při kterém se například zasnoubili Peter a Kitty Pryde.
No a na závěr dostáváme dva závěrečné sešity, kdy Strážci na Spartaxu odráží invazi Chitauri. Velkolepá akce i drama, prostě super. A hned za dveřmi, na úplném konci, začíná další crossover event Secret Wars...
Celá série byla zkomplikovaná chybějícím dějem, který se odehrával v jiných komiksech, které v Česku nevyšly. I přesto to byla zábava a skvělá podívaná!
Knižní novinky (10. týden)
03.03.2019
Kniha Prvotní hřích v seznamech
komiksy superhrdinové Marvel strážci galaxie
Asi nejméně povedený díl. V podstatě jeden velký chaos. A celkem jsem se nudil.