Zrození temnoty přehled
Alexandra Ivy
Strážci věčnosti série
Pro Abby Barlowovou to byl pěkně mizerný den. Během pouhých několika hodin zvládla přežít ničivý výbuch, viděla zemřít svou zaměstnavatelku, měla znepokojivý a nevysvětlitelný sen a nyní se ocitla v pochybném chicagském hotelu s nadpozemským Dantem, ze kterého se vyklube sexy upír, po kterém sice touží, ale zároveň jí nahání hrůzu. Dante byl posledních 341 let strážcem Kalichu - smrtelné ženy, která byla vybrána, aby držela síly temnoty dál od našeho světa. Hrozivou shodou náhod se nyní touto ženou stává právě Abby. Ještě před třemi hodinami by Dante využil veškerý svůj šarm, jen aby ji svedl. Teď ji musí chránit, i kdyby ho to mělo stát život. Nevypočitatelná kola osudu se dávají do pohybu: Dante s Abby jsou vrženi do věčné bitvy mezi dobrem a zlem...A zároveň běží zdánlivě zoufalý závod s časem, aby zachránili svou lásku...... celý text
Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: 2011 , Levné knihyOriginální název:
When Darkness Comes, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrození temnoty. Přihlašte se a napište ho.
Mne sa to pacilo. Trocha ine, trocha vtipne a mozem povedat ze za mna aj v pohode citanie. Chcela som nieco na zahnanie nudy a to som aj dostala
Můj šviháku??? Havrani obočí už mi docela začínalo lézt na nervy, díky za konec.
Pardon, ale tohle by fakt chtělo nový překlad, Danteho chápu, ale Abby nevyrostla v 17. stoleti nehledě na to, že se to odehrává roku 2006 a ani laciný pokus o vtípky tomu nepomůže, naopak, zvlášť s tou smíšenou mluvou hlavní hrdinky
Kniha Zrození temnoty v seznamech
2011 | Zrození temnoty |
2010 | Chuť temnoty |
2010 | V objetí temnoty |
2013 | Spolu v temnotě |
2010 | Odhalená temnota |
Tohle je pro mě taková nostalgie, protože to byla jedna z prvních upířích knížek, kterou jsem přečetla. Už tehdy mi to připadalo místy šablonovité a stereotypní (všichni upíři jsou chladně sexy, hrozně si nárokují svou vyvolenou atd) ale stejně mě to bavilo. Je to klasický, jednoduchý příběh z upířího světa, kdy už od začátku přesně ví, jak to dopadne a co se mezi hlavními hrdiny nejspíš odehraje. To vše za doprovodu tuny klišé. Nějakou hodnotnou literaturu od toho asi nikdo nečeká, jde o takovou prostinkou sexuální jednohubku.