Strážci Země přehled
Tomáš Crlík
Olaw, jeden ze strážců Země, byl probuzen ze sladkého spánku v kmeni svého modřínu. Dozvěděl se, že jeden z dalších strážců není k nalezení, a jeho vždy usměvavý obličej se zachmuřil. V podobě puštíka se okamžitě rozletěl k městu. Divočina i zvěř kolem něj však začaly mizet a on se ocitl v neznámém světě. V patách mu jsou nejen vojáci, ale i okřídlenci chrlící oheň, kteří nemají na Zemi co dělat…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážci Země. Přihlašte se a napište ho.
U téhle knihy se mi neskutečně líbila myšlenka, která mě napadala už mnohokrát předtím a s knihou, která přišla právě v největším hloubání o ní, jsem si ji krásně zpracovala-lidé jsou jenom součástí světa, který na nich nezávisí a vůbec nejsou tak důležití, jak si myslí. Jsou jen další druh živočichů.
Čtení jsem si moc užila.
Při čtení Strážců země jsem cítila klid na duši. Hrozně se mi líbilo, jak byly vymyšlené postavy a jak byla hlavní postava zdvořilá a klidná. Děj jednoduchý, nijak nepřekombinovaný, ale možná právě v tom je to kouzlo. Řekla bych, že je to kniha pro děti? Ano. Jenže je také pro všechny, kteří si chtějí odpočinout ve světě plném přírody. Za mě jedna z mých oblíbených knih.
Knižní novinky (36. týden)
01.09.2019
Kniha Strážci Země v seznamech
kouzla příroda lesy fantasy pro děti dobrodružství člověk a příroda mluvící zvířata
Skrýt reklamy
Strážci Země jsou hezká lehká fantasy. I přestože se primárně hodí spíš pro mladší čtenáře, věřím, že osloví i ty starší. Tomáš Crlík má příjemný styl vyprávění. Nemá nouzi o zdařilé popisy či zajímavé a poučné myšlenky. (Zvláště v dnešní době je takovéto dílo poukazující na ochranu přírody potřeba.)
K plnému počtu hvězd mi tu však bohužel chyběly dvě "věci".
Zaprvé - ačkoli se jedná o velice povedený a smysluplný příběh, nebyl pro mě až tak poutavý/převratný, abych se k němu toužila vracet.
A zadruhé - postrádala jsem tu "ženský prvek". Sice tu byla ženská hrdinka, ale z hlediska celé knihy jsem ji vnímala spíš jako vedlejší postavu. Ať si říká kdo chce, co chce, opačné pohlaví v příběhu, ve kterém jsou především muži/ženy, tomu zkrátka dodává jiskru.
Ale jak jsem psala na začátku - za přečtení to rozhodně stojí.