Stráže! Stráže! přehled
Terry Pratchett
Úžasná Plochozem série
Tam teda odišli draky. Spočívajú... Nie sú mŕtve ani nespia... Možno by sa to dalo označiť za driemoty. A hoci priestor, ktorý zaberajú, ničím nepripomína normálny priestor, sú v ňom totálne natlačené. Možno by aj pripomínali sardinky v konzerve, keby sa pozorovateľ nazdával že sardinky sú obroské a šupinaté. Tá konzerva má zrejme nikde aj kľúčik...... celý text
Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: 2009 , TalpressOriginální název:
Guards! Guards!, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stráže! Stráže!. Přihlašte se a napište ho.
Mé první setkání s Terry Pratchettem a jeho Zeměplochou. Jak to dopadlo? Skvěle! Sedl mi humor, absurdita celého příběhu a neskutečně jsem si oblíbila i postavy. Toto je podle mě příběh/série, kterou si člověk nejenže chce, ale i musí, přečíst někdy znovu. Těch informací, narážek, vtípků a propracovaného světa je tam tak moc, že to najednou nejde všechno pojmout. Noční hlídka je partička bláznů. Karotka jako dvoumetrový trpaslík? Geniální. Orangutan knihovníkem a teorie nohavic? Ještě lepší.
Ze začátku jsem nebyla nadšená z toho, že knížka nemá kapitoly, jedná se o jednolitý text. Časem jsem si ale zvykla a v tomto případě mi to nevadilo. Asi žádná strana nebyla v knize navíc, přesto se tam stále něco dělo. Rozhodně se pustím do dalších dílů a dočtu si i ty předchozí.
Knižní novinky (48. týden)
28.11.2021
Knižní novinky (25. týden)
17.06.2019
„Pro duši naladěnou na citlivý rytmus knihovny je máloco horší než zívající mezera v místě, kde má být kniha.“
Kniha Stráže! Stráže! v seznamech
v Přečtených | 3 337x |
v Mé knihovně | 863x |
1993 | Barva kouzel |
1997 | Dobrá znamení |
2007 | Darwinovy hodinky |
2003 | Noční hlídka |
1995 | Stráže! Stráže! |
Hrdinové od TP jsou moc zajímavý