Středověk - 101 nejdůležitějších otázek přehled
Claudia Märtl
Kaleidoskop otázek a odpovědí o nejzajímavějších událostech, jevech, zvycích a osobnostech středověkých evropských národů, sestavený na podnět mladých lidí německou historičkou Claudií Märtlovou. Čtivou formou popisuje témata aktuální z dnešního pohledu, jejichž prostřednictvím umožňuje v kostce pochopit evropskou historii. Doplněno fotografiemi.... celý text
Literatura naučná Historie
Vydáno: 2008 , TeMi CZOriginální název:
Die 101 wichtigsten Fragen Mittelalter, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Středověk - 101 nejdůležitějších otázek. Přihlašte se a napište ho.
Toto dílo hodnotím jako zdařilou příručku toho nejzásadnějšího, ale bohužel alespoň trochu vzdělaného/poučeného čtenáře nezaujme žádný nový fakt.
101 otázek se snaží pokrýt veškeré sféry středověkého života - vcelku zdařile. A nutno dodat, že ukazuje středověk v jiném světle - není to ponurá doba válek a špinavých poddaných, ale dobou, která nám dala mnoho nového.
Nadto se kniha dočkala velice špatného překladu, korektor zřejmě neměl svůj den.
Šikovná knížečka, která rozšíří povědomí o středověku a zboří některá klišé o tomto období, kterým většina z nás věří. Asi by mi nevadilo, kdyby těch otázek a odpovědí bylo daleko víc.
Kniha Středověk - 101 nejdůležitějších otázek v seznamech
Letem středověkým světem.Taková příručka pro rychlé nahlédnutí bez nutnosti proklikávat se Wikipedií.A jak níže uvedeno, boří některá klišé o tom období.