Stretneme sa pod stromom ombu přehled
Santa Montefiore
Sofia Solanasová vyrastá na veľkolepom ranči v srdci argentínskej pampy, kde sa prelínajú vznešené tradície argentínskej šľachty a mysticizmus domorodých gaučov. Rozmaznaná, vzdorovitá, vynachádzavá a hrdá Sofia je miláčikom všetkých, čo ju obklopujú, okrem jej matky, pôvodom Írky, ktorá trestá dcéru za svoj pocit odcudzenia a menejcennosti, zatiaľ čo synov nekriticky zbožňuje. Temperamentná Sofia sa vrhá do vášnivého vzťahu. Keď matka odhalí, s kým sa Sofia stretáva, je zdesená a posiela dcéru do Európy, aby ju navždy odlúčila od rodiny a muža, ktorého bude ľúbiť vyše dvadsať rokov. Ale rodinná tragédia privolá Sofiu nazad...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2003 , Ikar (SK)Originální název:
Meet me under the ombu tree, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stretneme sa pod stromom ombu. Přihlašte se a napište ho.
Knížka byla překrásná.Je tady krásně popsaná krajina(pampa),emoce,láska a lidské povahy všech postáv.Ale nejvíc se mi zamlouvala postava Sofie,i když někdy byla dost rozmazlená,ale postupem času si to uvědomila a poznala pravdu.Je to krásný příběh,proto jsem tuto knížku přečetla už druhýkrát.
Kniha bola naozaj nádherne napísaná. Postava Sofie aj s jej chybami bola veľmi sympatická. Jedinečné prostredie, pestré a zaujímavé postavy, príbeh tak trocha tragickej lásky. Vrelo odporúčam.
Kniha Stretneme sa pod stromom ombu v seznamech
2004 | Skříňka s motýlem |
2011 | Nebeská věž / Francouzský zahradník / Temnota / Devět lekcí golfu |
2012 | Francouzský zahradník / Už žádná tajemství / Klikařka |
2003 | Stretneme sa pod stromom ombu |
2004 | Nezábudková sonáta |
Pekný príbeh plný lásky, rodinných tajomstiev, zasadený do Argentíny za vlády Juana Peróna. Doporučujem.