Stříbrná cesta přehled

Stříbrná cesta
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412515/bmid_stribrna-cesta-B3p-412515.jpg 4 778 778

Když na autobusové zastávce ve vesničce na severu Švédska zmizí beze stopy dospívající Lina, přijde její otec Lelle Gustafsson nejen o milovanou dceru. Rozpadne se mu manželství a jeho bývalá žena si najde nového partnera. Projde si alkoholovým obdobím a společníky se mu stanou desítky cigaret a Linin přízrak, který jej neustále žene na cestu, aby ztracené dítě hledal. Vždyť okolní lesy jsou plné pustých stavení a samotářských podivínů. Jedním z nich je i Torbjörn, na pornografii závislý starý mládenec, jenž si právě domů přivedl milenku a její sedmnáctiletou dceru… Stříbrná cesta je nejen napínavým příběhem napsaným v nejlepší tradici skandinávského noiru. Je to také thriller o hranicích dobra a zla, normality a vyšinutí, thriller, který je stejně úzkostný a melancholický jako cáry mlhy na opuštěné silnici.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr

Silvervägen, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stříbrná cesta. Přihlašte se a napište ho.

hey123
27.08.2024 3 z 5

na příběhu hodnotím kladně to, že se zde střídaly pohledy dvou postav - Lelleho a Meji. Také se mi líbilo to, že to nebyl žádný ,,krvák".
je to pohodové čtení, kde sice asi budete tušit, kdo za vším je, ale i tak budete chtít číst dál.
dala bych 3,5 hvězdy.

potok
07.08.2024 4 z 5

Kdo si první přečte autorčinu Pustinu, Stříbrná cesta se mu možná nezavděčí.

Atmosféra drsného severního Švédska je ovšem nabuzena opět prvotřídně.

bárbra13
28.06.2024 5 z 5

Po dlouhé době detektiva a byla to "příjemná" změna žánru. Líbilo se mi, jak byla kniha stavěná hlavně na atmosféře. První polovina se trochu táhla a vlastně hodně připomínala stříbrnou cestu.. ponurá, zdlouhavá a mrazivá. Druhá polovina již měla spád a i přes to, že jsem odhadla viníka relativně brzy, mě po přečtení mrazilo.

Knižní novinky (17. týden)

18.04.2020

Knižní novinky (42. týden)

14.10.2019

Nic nemůže zůstat panenské...

Proto je možná láska tak nebezpečná. Ne že by byla přímo slepá, ale nevnímá varovné signály.

Ocenění knihy (2)

2019 - Glasnyckeln (Skleněný klíč)
2018 - Bästa svenska kriminalroman

Kniha Stříbrná cesta v seznamech

v Přečtených1 044x

prvotina švédská literatura Švédsko únosy thrillery pro ženy

Stina Jackson
švédská, 1983