Striga přehled
Gabriela Houston
Salka je striga a od narození má dvě srdce, proto je považována za prokletou. Spolu s matkou přesídlí do vesnice odloučených v horách, kde je přísně zakázáno naslouchat hlasu druhého srdce, jinak se promění ve zlého démona stigoi. Když Salka dospěje, hrubě poruší pravidla a je nucena na čas vesnici opustit. Aby přežila, musí využít kouzelnou sílu druhého srdce.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , AlpressOriginální název:
The Second Bell, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Striga. Přihlašte se a napište ho.
Příjemná oddychovka, která se dobře a rychle četla. Nevěděla jsem úplně co čekat, tak jsem byla příjemně překvapená.
Netušila jsem, co od knihy čekat a byla jsem mile překvapena. Děj je poměrně zajímavý, dobře plyne a i když se nejedná o žádné velkolepé dílo, při čtení jsem se nenudila.
Zaujalo mě pojetí strig i jejich obav ze síly druhého srdce. A nejvíc zajímavé pro mě byly Doly, ačkoliv stále mám pocit, že bych uvítala víc informací o nich.
Také by se mi líbilo, kdyby Salčino 3 měsíční dobrodružství/přežívání bylo víc popsáno. Ale chápu, že kniha má málo stránek a nejde tam mít všechno.
Knihu ráda doporučím dál, protože se jedná opravdu o zajímavý příběh, u kterého jsem se nenudila. Dávám 4*, protože 3 mi přijdou málo.
Knižní novinky (43. týden)
25.10.2021
Kniha Striga v seznamech
Krásné fantasy s lehkým dějem (pro zúčastněné s těžkým osudem), bez násilí a přitom plný nepochopení a vnitřní bolesti.
Co dokáže způsobit strach, neznalost, závist a žárlivost...
Co dokáže napravit přátelství, odpuštění, laskavost a pomoc v nouzi.