Střípky času přehled

Střípky času
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543680/bmid_stripky-casu.png 4 154 154

Střípky času série

1. díl >

Úspěšný román Petry Slovákové konečně vychází jako audiokniha!Temnými uličkami ostravských Vítkovic utíká vyděšená dívka, v patách jí jsou bytosti střežící kontinuitu časového přediva. Jana to v životě nemá lehké, kamarády by napočítala na prstech jedné ruky, vydělávat si musí na nudných brigádách a doma to taky není jednoduché. Netuší ale, že se její život už brzy převrátí vzhůru nohama. Fantasy román Střípky času vás zavede do magického podsvětí Ostravy, kde se právě schyluje k válce čarodějů. Hlavní hrdinka se musí vypořádat nejen s šokem ze světa, o kterém až dosud neměla ani tušení, ale zároveň zvládnout svou schopnost cestování v čase. A musí také přijít na to, proč záhadný čaroděj, který by měl být jejím nepřítelem, a kterého v životě neviděla, o ní všechno ví a dokonale ji zná. Protože v čase se může stát cokoliv.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Střípky času. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (44)

spencer
08.09.2024 3 z 5

Střípky času jsou YA urban fantasy sérií odehrávající se v Ostravě. Právě místo dění mě ke knize nejvíce přilákalo, neboť ne úplně často se setkáte s titulem, který by byl zasazen do města, jenž velmi dobře znáte.

Čtení mně zanechalo se smíšenými pocity. Přestože byl ústřední koncept cestování časem velmi zajímavý, postavy už tak originálně zpracovány nebyly. Převládala u nich značná nevýraznost. Zejména osobnost hlavní hrdinky Jany byla tvořena známými klišé, které byly před určitým časem v Young Adult literatuře dost populární, ale v dnešní době už si myslím, že tolik čtenáře nezaujmou.

Co se týče stylu vyprávění, je jednoduchý a čtivý, což může zaujmout hlavně ty, kteří nemají v oblibě rozsáhlé popisy. Avšak pokud byste chtěli něco v tomto ohledu malinko propracovanějšího, poohlédla bych se po jiném čtení.

Pokud jde o mě, určitě se v budoucnu pustím i do pokračování, abych mohla posoudit, jak se děj vyvíjel dál. Recenze na další díly vídám především kladné, čímž moje zvědavost stoupá.

Komu bych tedy Střípky času doporučila?
Především těm, kteří hledají oddechové čtení, které jim svým magickým světem nezamotá hlavu. Zaujmout by mohla i začátečníky v žánru urban fantasy.

lucygreen
03.09.2024 3 z 5

No bylo to celkem dobré, ale na mě jsem to četla nějak dlouho. Na začátku mě to hodně chytlo a říkala jsem si super. Pak to ale nějak vychladlo a prostě mi to teď přijde jako průměrný zážitek a nevím, jestli se pustím do dalšího dílu i kvůli tloušťce. Ke konci jsem jim prostě nevěřila tak silná vztahová pouta, bylo to docela zvláštní.


maria3444
12.08.2024 3 z 5

Střípky Času


"Jednou zjistíš, že je zbytečné chtít lidi měnit a že je mnohem snazší příjmout je takové, jací jsou, a nic od nich neočekávat.„
~ " To vím a taky nepotřebuju být s každým kamarádka. Ale když do mě začne rýt, taky může skončit s mojí botou v ksichtě.„


Urban fantasy z českého prostredia? Biela a čierna mágia? Každý ma jedinečnú schopnosť a učí sa ju používať?

Po prečítaní anotácie ma kniha hneď zaujala. O to viac keď som zistila, že túto trojdielnu sériu napísala česká autorka. Tešila som sa na to, že po prečítaní ostanem ohromená príbehom, no nebolo tomu tak.

Prvých 130 strán bolo zvláštnych. V podstate sa skladali len z dialógov, ktoré neboli vždy nevyhnutne potrebné na doplnenie. Pôsobili skôr ako výplň aby sa dosiahol určitý rozsah strán.

Aby som nebola len kritická, kniha mala aj svetlé stránky. Teda až jednu, a to Petra. Scény s ním som dá sa povedať, až vyhľadávala. Autorka ho vykreslila ako perfektného záporáka, ktorý mal špeciálne miesto pre Janu.

Ich vzťahu nevzťahu som tak úplne neporozumela. Poznali sa, ale vlastne vôbec. Rovnako ako Janinej schopnosti. Jej schopnosť cestovať v čase, meniť okolnosti alebo prenášať predmety. Stačilo pridať zopár informácií a dávalo by to aj zmysel. Keďže svoju schopnosť mala postavenú na tom, že sa vedela vrátiť v čase na základe dátumu, roku či času nedávalo úplne zmysel keď cestovala len na základe adresy a stretla sa vždy presne s tým s kým potrebovala.

Aj keď kniha mala dosť dier a plno vecí v knihe boli len aby boli, bolo to celkom zaujímavé čítanie. Kúzla a moc si ma získali a možno len kvôli nim dám šancu aj pokračovaniu série.

Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem @hostbrno #spolupraca

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (12. týden)

18.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Střípky času v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených191x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených12x
v Knihotéce99x
v Chystám se číst131x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech4x