Strom klamstiev přehled
Frances Hardinge
Lož môže byť niekedy silnejšia než pravda. Faith Sunderlyová vedie dvojitý život. Pre väčšinu ľudí je spoľahlivá, dôveryhodná, ale aj trochu nudná - jednoducho slušná mladá dáma, ktorá pozná svoje miesto. Faith je však v skutočnosti vo svojom vnútri aj zvedavá, plná pochybností, otázok a nevie odolať záhadám. Ľudia okolo nej ani len netušia, aké rôzne tajomstvá pozná. Napríklad vie, že sa presťahovali na maličký ostrov Vane preto, že v ich rodnom meste vypukol škandál, ktorý zničil reputáciu jej otca. Keď po krátkom čase nájdu na ostrove jeho mŕtvolu, ani na chvíľu nezapochybuje o tom, že bol zavraždený. V honbe za spravodlivosťou a pomstou nájde Faith počas pátrania medzi vecami svojho otca zvláštny strom, ktorý rastie iba v absolútnej tme a kŕmi sa klamstvom. Strom odmení každé klamstvo plodom, ktorý ukrýva dôležitú pravdu. Pomôže jej tento strom nájsť otcovho vraha? Alebo ho privedie priamo k Faith? A sú to klamstvá, ktoré kŕmia pravdu alebo prinesú ešte viac lží?... celý text
Thrillery Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , MotýľOriginální název:
The Lie Tree, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strom klamstiev. Přihlašte se a napište ho.
Začátek knihy se rozbíhá pomalu. Seznamuje nás s rodinou a zvyky Anglie 19.století, od půlky už to nabírá na obrátkách a člověka to vtáhne ani neví jak. Příběh se mi moc líbil, přišel mi neotřelý a hned mě vtáhla atmosféra, kterou autorka velmi dobře vykreslila. Moc se mi líbí i téma žen a jejich (ne)viditelnosti ve společnosti v této době.
Začátek nic moc, v polovině začal být děj napínavý a závěr byl přímo strhující. Navíc příběh knihy byl originální a zajímavý. Celkový dojem z knihy: WOW.
Kniha Strom klamstiev v seznamech
Kniha se mi moc líbila. Spisovatelka má skvělý styl psaní. Téma mě moc zaujalo, top.