Studie ohně (2021) | Databáze knih

Studie ohně přehled

Studie ohně
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477551/bmid_studie-ohne-yFm-477551.jpg 4 184 184

Studie jedu série

< 3. díl

Studium skončilo, přichází skutečné zkoušky. Třetí díl akční fantasy série. Když se zemí rozšíří zprávy, že je Jelena Hledačkou duší a dokáže duše polapit i pustit na svobodu, lidé začnou být neklidní. Jeleniny neobvyklé schopnosti i minulost ji už tak staví mimo společnost. A zatímco Rada projednává její osud, dostane znepokojivou zprávu: vražedný kouzelník, kterého již jednou porazila, plánuje napadnout její vlast. Čest tak Jelenu vyšle na cestu, která ji dovede na pokraj sil, a vpřed ji žene jen naděje, že se znovu setká se svými drahými. Na této pouti ji doprovázejí spojenci, nepřátelé, milenci i vrazi a jejich loajalita je pochybná. Jelena bude mít jen jedinou šanci ukázat, co v ní je - a zachránit zemi blízkou jejímu srdci.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Fire Study, 2008

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Studie ohně. Přihlašte se a napište ho.

JankaV80
31.12.2024 3 z 5

Souhlasím s tím, že tento díl se nepovedl. Víc než polovinu knihy jsem protrpěla a ani závěr knihy na mě žádný dojem neudělal! Nesedí mi ani první věta anotace ke knize, abych pravdu řekla: “Studium skončilo, přichází skutečné zkoušky. Přitom Jelena si je sama vědoma toho, že potřebuje své vzdělání rozšířit, že je toho pořád plno, co nezná a neumí (hlavně historie Sitie), a v první polovině knihy je to zmíněné snad “jen dvacetkrát. Upřímně mi taky vadilo neustále vracení se a vysvětlování minulosti, když by spisovatel nepředpokládal, že čtenář nebude číst předchozí dva díly. Zbytečné natahování děje.

ZNellyZ
27.12.2024 4 z 5

Většinou jsou vycpávkové díly ty prostřední. Tady je to bohužel ten poslední. Příběh se stal celkem překombinovaným a jsem ráda za více scén s Valekem. Jinak nás čekalo neustále ježdění z místa na místo, bitvy bez většího významu. Autorka sice popis zvládá dobře, ale prvních 200 stran bylo celkem uspávačka. I tak dávám celé sérii 4,5 hvězd, tomuto dílů jen tedy 4.

whiolet
05.02.2024 3 z 5

Třetí díl byl celkem nudný, ačkoliv to asi nebyl záměr neustálými přesuny a dialogy mezi hlavními hrdiny z toho autorka udělala uspávací pohádku pro děti.
Valek, který mě hodně bavil v prvním díle měl zde jen malinkou okrajovou roli,asi aby se nezapomnělo komu patří jeho srdce.
Škoda, čekala jsem excelentní zakončení série,ale dostalo se mi spíš průměrného příběhu.

Knižní novinky (37. týden)

12.09.2021

Kniha Studie ohně v seznamech