Stupně viny přehled

Stupně viny
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456518/bmid_stupne-viny-Scu-456518.jpg 4 72 72

Maria se ocitá u soudu za vraždu manžela, k níž se přiznala. Hájí se tím, že jím byla léta týraná. Nemá to ale jak dokázat. Jediný člověk, který by mohl její slova potvrdit, je Ruth. Ta ji několikrát telefonicky uklidňovala v rámci linky pro týrané ženy. Ruth se rozhodne Mariu za každou cenu vězení ušetřit, což má dopad i na jednu z porotkyň – Lottie. Je nespokojená v manželství a tak si začne s jedním z porotců. Jak se nakonec vyvinou osudy všech tří žen?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Degrees of Guilt, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stupně viny. Přihlašte se a napište ho.

Kačkalka
21.12.2023 4 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou, ale musím říct, že jsem byla spokojená. Kniha se mi líbila, měla hlavu i patu. Líbil se mi popis, styl psaní a hlavně měla l spád. Je to kniha z reálného světa a donutí vás i přemýšlet. Z knihy jsem byla překvapená a nic mi v ní nepřišlo zbytečné. Doporučuji.

Jiitush
07.05.2023 3 z 5

Příběh nebyl špatný, oceňuji, že jsem se do soudního procesu zažrala a chtěla vědět, jak to teda všechno vlastně bylo, což mě nutilo číst dál a dál. Co mě rozčilovalo a co podle mě do tohoto žánru nepatřilo byly romanticko-sexuální pasáže mezi Lottie a Camem.

Překlad mi nepřišel moc povedený, je to asi má profesní deformace, ale některé výrazy byly špatně přeložené, např. "Cameron je rovný chlap" (straight znamená v angličtině heterosexuál, což by měl alespoň mírně pokročilý překladatel vědět), a celkově některé výrazy byly přinejmenším zvláštní a při čtení působily rušivě (Tabitina klika; aby jim bylo pomoženo; atd.)

SPOILER

Musím říct, že jsem teda čekala jiný konec. Celou dobu jsem si tak nějak myslela, že obžalovaná si na oběť jen hraje, konec byl však jiný a upřímně mě ani moc nešokoval, spíše to pro mě bylo zklamání. Bylo mi jasné, že Ruth do toho celého případu bude nějak zapletená, neboť byla zmíněna v anotaci a během celého příběhu se jí věnovala nejmenší pozornost :D Ale tohle mě nějak zklamalo, čekala jsem asi větší wow efekt. Ani mi nedávalo smysl, kde vzala tolik peněz na podplacení.

Zoulinda
14.03.2023 2 z 5

Do poloviny knihy jsem se nudila až pak konečně to začalo....

Knižní novinky (38. týden)

13.09.2020

Knižní novinky (37. týden)

06.09.2020

Kniha Stupně viny v seznamech