Štyria tankisti a pes přehled

Štyria tankisti a pes
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280413/bmid_styria-tankisti-a-pes-QLU-280413.jpg 4 61 61

Hrdinami dobrodružného románu poľského autora sú štyria tankisti a pes Šarik, autor opisuje ich postup počas druhej svetovej vojny naprieč Poľskom až ku víťaznému koncu do Berlína. Vážne bojové scény sa striedajú s romantikou, problémami každodenného "vojenského" života a humornými príhodami.

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Czterej pancerni i pies


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štyria tankisti a pes. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (17)

RoBertino27
11.09.2024 4 z 5

Janek, Grigorij, Gustík, zpočátku Olgierd a poté Tomáš - tak jsme je znali ze seriálu, jenž jsem měl zasutý hluboko v mysli. Dva díly Przymanowskiho předlohy se ke mně dostaly podstatně později a po jejich přečtení je dobré připomenout, že některé události (spíše drobnosti) jsou rozvedeny, případně mají jiný průběh, také některá jména se oproti původnímu dabingu liší, ale to není podstatné. Autor zvolil mírně zjednodušený, místy odlehčený přístup, ostatně pár let po válce nebylo nutné její hrůzy dopodrobna opakovat. Každopádně je to ten lepší způsob zpracování válečné literatury a že už je dnes překonaná a nové generace nechápou její ztvárnění, to je stejný problém, jako když současní teenageři nejsou s to pochopit, že dřív nebylo nic jiného, než telefony s číselníkem a pevná linka.

ufak
15.04.2020

Ano nostalgie ze seriálu i čtení. Knihy se mi libily i po letech. Propagandy se mi tam moc nezdá, spíš takové to vlastenectví a odhodlání, které vyplývá z války. Na dnešní dobu naivní. Dnešní děti mají Simira, který udělá za dvacet minut šíleně krkolomné věci, a Rexe. A ani ty už je nebaví, jsou málo action.


Radka1911
03.04.2020 4 z 5

Seriál natočený podle této knihy byl pro mne v dětství nezapomenutelným zážitkem, kniha se mi dostala do ruky až v dospělém věku. Hezké, nostalgická vzpomínka na dětství, no a ta propaganda... Ano, cítím to jak všichni v předešlých komentářích.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Štyria tankisti a pes v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených5x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit5x