Princezna Sultana a její dcery přehled
Jean Sasson
Je říjen roku 1992 a já, princezna Sultana as-Saúd, hraji jednu z hlavních rolí v příběhu, který nic nezamlčuje, líčí události tak, jak probíhaly. Horečné vzrušení se ve mně mísí se zoufalstvím. Vím, že každý z popsaných osudů bude čtenářům připadat neuvěřitelný, pokud nevezmou v úvahu barbarství, s jakým naši muži zacházejí se ženami. Jak přijme mocná rodina As-Saudů mé svědectví? Další osudy princezny Sultany a jejích dcer.... celý text
Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: 2010 , Levné knihyOriginální název:
Princess Sultana, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Princezna Sultana a její dcery. Přihlašte se a napište ho.
Skvělé, řekla bych i lepší než první díl. Ta bezvýchodnost - ne každá saúdská žena má štěstí, aby měla hezky vztah s manželem, to jsou v této zemi spíš výjimky. Neexistuje právní systém, který by saudske ženy chránil před domácím násilím, hrozbou rozvodu, který je v islámském světě pro muže zalezitosti deseti sekund, ztrátou dětí - viz Sultanina sestra Rima. A hrozivý osud Samiry, kterou vysvobodila po patnácti letech smrt. A během poslednich třiceti let se pro saudske ženy téměř nic nezměnilo.
Kniha Princezna Sultana a její dcery v seznamech
2010 | Princezna Sultana a její dcery |
1993 | Tajemná princezna - Život pod závojem |
2004 | Majáda, dcera Iráku |
1999 | Princezna Sultana a její blízcí |
2007 | Láska v zemi žalu |
Pokračování Tajemné princezny líčí další životní osudy princezny Sultany a jejích dětí. I tento díl si zaslouží pět hvězdiček.