Supi v hotelu Continental a další zápisky ředitele zoo přehled
Miroslav Bobek
Ředitel pražské zoo Miroslav Bobek pravidelně píše fejetony o nejzajímavějších událostech, co se ve světě exotických zvířat odehrávají. Máte tak možnost dozvědět se, jak to chodí v zákulisí zoo, jaká vejce jsou nejcennější, jaké druhy zvířat se podařilo zachránit, do jakých zemí a kontinentů se odchovaná mláďata vypouštějí. Pražská zoo patří mezi nejoceňovanější na světě a její ředitel si získal popularitu díky své lásce ke zvířatům a nadstandardnímu přístupu k nim. Příběhy mají výstižná a leckdy i vtipná vyústění.... celý text
Fejetony, eseje Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: 2022 , TémbrInterpreti: Otakar Brousek ml.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Supi v hotelu Continental a další zápisky ředitele zoo. Přihlašte se a napište ho.
Krátké náhledy do životů zviřátek a tvorečků ubytovaných v pražské ZOO. O nejrůznějších zapeklitostech jejich chovů a historických zkazcích o jejich existenci. Také o době pandemie.
Nechybí humor a krásná volnost vyprávění.
Stejně tak mě zaujala "zahradní mimozemská věc" a život v rybníce :).
Po přečtení vás možná napadne, jestli by nestálo za to nějaké zviřátko podpořit, či adoptovat.
Krátké fejetony nynějšího ředitele pražské ZOO o zvířatech v trójské zahradě, radosti i strasti jejich chovu, o koních Převalského v Mongolsku či rezervací Dja v Kamerunu, kde provozují Toulavý autobus, ale i tragédie typu obrovského požáru v Austrálii a mnohé další. Kniha je doplněna krásnými barevnými fotografiemi. Kniha je zajímavě napsaná, ovšem nevím proč jsem se s ní dlouho trápil a nebyl schopen dočíst. Některé kapitoly mi vyloženě do knihy nesedly.
Knižní novinky (39. týden)
20.09.2020
Kniha Supi v hotelu Continental a další zápisky ředitele zoo v seznamech
fejetony ochrana zvířat ZOO - zoologické zahrady zajímavosti o zvířatech cesty a pobyt zvířata chovaná v ZOO ředitelé
Hodnotím radši spíš krásné fotky a zajímavosti (zvláštní dík za "českého kolibříka", konečně vím, kdo nám to v létě lítá po zahradě). Text mě trochu mrzí, pana ředitele jako by nutili "něco" napsat a udělat z toho honem kapitolu, čímž se vytratilo hodně potenciálu pro úderné i poučné historky.