Sv. Filip Neri přehled

Sv. Filip Neri
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427073/bmid_sv-filip-neri-etr-427073.jpg 3 1 1

Svätý Filip Neri je už stáročia uctievaný svätec na celom svete. Narodil sa rok 1515 vo Florencii. Študoval v Ríme filozofiu a teológiu, stal sa kňazom. Žil v Ríme, kde zasvätil svoj život službe opusteným deťom i mládeži, staral sa o chorých a chudobných pútnikov; pre nich založil v roku 1548 Bratstvo Najsvätejšej Trojice. Neskôr, v roku 1564 založil Oratórium - kongregáciu kňazov a laikov, ktorá má svojich nasledovníkov dodnes aj na Slovensku. Bol známy svojim vtipom, humorom a veselosťou. Zomrel v Ríme v roku 1595. Bol vyhlásený za patróna Ríma a detí. "Buďte dobrí, ak môžete." Sv. Filip Neri... celý text

Duchovní literatura Náboženství Biografie a memoáry
Vydáno: , Lúč

Saint Phillipe, Le Semeur de joie

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sv. Filip Neri. Přihlašte se a napište ho.

archandelka
18.09.2022 3 z 5

Na tuto knihu jsem se fakt těšila, protože Filipa Neriho mám upřímně ráda. Nicméně styl mi velmi nesedl, je to napsáno jako vyprávění, ale spíše mi to přišlo, že autor chaoticky skáče z jedné charakteristiky na druhou, nemá to hlavu a patu, takže nakonec z toho bylo spíše zklamání. Nicméně kniha je poměrně krátká, takže přežít se to dalo. Ale myslím si, že si tento výjimečný a úžasný světec zaslouží více.

Kniha Sv. Filip Neri v seznamech

Louise Camus