Šváb přehled
Ian McEwan
„Keď sa Jim Sams, šikovný, no rozhodne nie veľmi inteligentný tvor, prebudil z nepokojných snov, zistil, že sa premenil na akúsi gigantickú obludu." Najnovšie dielo Iana McEwana sa začína odkazom na Kafkovu Premenu a autor v ňom rozvíja krátky satirický príbeh o tom, ako ľahko človek poblúdi vo svete politiky, keď podľahne čaru svojho „poslania". V knihe cítiť autorovo zúfalstvo nielen z aktuálneho politického smerovania svojej krajiny, ale aj všeobecne zo sveta, ktorý prekonáva akúkoľvek fikciu.... celý text
Literatura světová Novely
Vydáno: 2021 , Slovart (SK)Originální název:
The Cockroach, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šváb. Přihlašte se a napište ho.
Jim Sams se jednoho dne probudí jako úplně někdo jiný, jako obluda. Jako premiér Británie nejlépe ví, co je nejlepší pro lidi, a tak začne konat.
Uf, tato kniha rozhodně nebyla pro mne. Autora mám ráda, odeonky ráda čtu a tato už byla nějaký ten pátek nepřečtená v mé knihovně, tak jsem po ní sáhla.
Od prvních řádků to byl rozhodně nečekaný příběh a zaujal mě, ale to trvalo jen zhruba dvě strany a jakmile jsme se dostali k politice, celý děj šel úplně mimo mě. Nezajímám se o politiku a už vůbec ne o britskou a evropskou, takže jsem byla mimo. Knihu jsem dočetla jenom proto, že to jednohubka o sto stranách, kdyby byla delší, rozhodně bych ji odložila nedočtenou.
Knižní novinky (8. týden)
21.02.2021
Kniha Šváb v seznamech
2008 | Pokání |
2007 | Na Chesilské pláži |
2015 | Myslete na děti! |
2020 | Betonová zahrada |
2021 | Stroje jako já |
Sice jsem studovala politologii a nějaký vztah k tomu tématu mám, ale tohle mě minulo. Nedokázala jsem se začíst. Zklamání.