Svatba v Paříži přehled
Charlotte Nash
Na střední škole si Rachel bez Matthewa nedokázala svůj život představit. Jenže pak jí onemocněla matka a Rachel se vzdala plánů na další studium a život se svou láskou a zůstala na rodinné farmě, aby se o matku postarala. Když od Matthewa po spoustě let dostane pozvánku na svatbu, má z toho smíšené pocity – dojímá ji, že si na ni vzpomněl, ale zároveň ví, že setkat se s ním v jeho svatební den bude to nejtěžší, čeho se kdy odvážila. Jenže přátelé a rodiče ji přemlouvají, aby pozvání přijala. Je to přece jen výlet do Paříže, a všechno je zadarmo! Ten jeden den to určitě nějak vydrží – a po zbytek času si bude užívat všech lákadel kouzelného města. A tak se Rachel vydává do Města světel. Paříž ji podle očekávání skutečně okouzlí, a to nejen opulentností hotelu a svou atmosférou, ale i prostřednictvím pohledného fotografa. A dříve, než její dobrodružství skončí, bude Rachel stát ještě před jednou volbou. Tentokrát ale nepůjde jen o její vlastní štěstí.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Mladá frontaOriginální název:
The Paris Wedding, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svatba v Paříži. Přihlašte se a napište ho.
Asi od půlky knihy přemýšlím, co o knize vlastně napsat.
Začátek mne moc nezaujal, měla jsem s knihou velké problémy a nedokázala jsem se donutit číst dál. Linka v Paříži už pak byla trošku lepší. Poslední třetina se četla dobře a kniha už měla i nějaký děj :)
Co se týče Rachael - člověk dělá spoustu chyb, zvláště, co se týče lásky. Rachael od svým sedmnácti let miluje Matthewa, přes 10 let. Její matka ale vážně onemocněla a Rachael musela uložit své sny hodně hluboko a starat se o svou nemocnou matku. Je jí 28, když její matka umírá a Rachael se musí postavit realitě čelem-co dál?
A pak dostane dopis, že "její" Matthew se bude v Paříži ženit a ona včetně několika dalších dostane pozvánku... Svatba mi připadala strašně přehnaná, nabubřelá, moc luxusní a neosobní. Místo, aby chtěla vydražit svatební šaty, mohli si udělat menší svatbu a ušetřené peníze dát na charitu, ale to by asi nebylo ono... Nic pro mne.
Rachael mi přišla strašně dětská a naivní. Jak říkal Antonio-ve všech hledala jen to nejlepší a všem věřila...
Nebylo to špatné čtení, takové oddechové, ale i tak jsem těch 335 stran četla skoro 6 dní, což je fakt hodně... Jen - já bych raději zůstala na té farmě :)
Nejhorší bylo, jak Rachael mluví "pěkný, barevný šaty", to fakt nedávám. Špatně se mi to četlo, když mluvila ona nebo někdo jiný .
Je to přesně takové, jako to zní a jak vypadá ta obálka. Lehká nadýchaná romantika, nic hlubokého, ale ani žádný odpad. Příjemné odreagování do dnešních neveselých dnů.
Kniha Svatba v Paříži v seznamech
Začátek knihy byl pomalý, po příjezdu do Paříže už se děj vyvíjel uspokojivě. Vadil mi ale slovník zúčastněných, výrazy jako: tejdny, zejtra, takovejch, přemejšlet... No, bez toho bych se obešla.