Sváteční vražda přehled

Sváteční vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522985/bmid_svatecni-vrazda-650b36a7b0aa3.jpg 3 41 41

Zábavná detektivka z prostředí meziválečné anglické šlechty. Je prosinec 1938 a na anglické šlechtické sídlo Westbury Manor se sjíždí hosté na vánoční svátky. Místo očekávaných společenských her, vybraných pokrmů a vánočních dárků jim však Štědrý večer nadělí překvapení v podobě mrtvoly jednoho z hostí. Ukázkově nedovtipný konstábl Jones označí jako příčinu úmrtí sebevraždu, jenže jednomu z hostů, amatérskému detektivovi Hughi Gavestonovi, se celá věc nezdá. Tajně se pustí do vyšetřování, aby nalezl vraha ještě předtím, než se všichni zase rozjedou do svých domovů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Murder Most Festive , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sváteční vražda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Aghatte
06.05.2024 1 z 5

Vydržela jsem to do strany 77, ale to se vážně nedalo.
Vrah byl jasný z jedné věty, ale všechno to mezi tím, to bylo utrpení.
Rádoby vtipné dialogy, skeče, zvraty, neustálé omílání téhož, dolévání sklenek, a náš šotek pozorovatel s očima jako dva korálky… to je prostě víc, než jsem ochotna snést.
Hezká obálka. Víc kniha nemá.

pip11
09.03.2024 3 z 5

Sice to byl pěkný příběh, ale dost rozvláčný. Vraha jsem si tipla na začátku knihy a trefila jsem se, bylo to lehce předvídatelné. Nalákala mě hezká obálka, avšak příběh nevyužil svůj potenciál.


Marthas
09.03.2024 odpad!

Tak bohužel tato kniha byla pro mě zklamáním. Těšila jsem se na detektivku ze "staré dobré Anglie" a počítala tak trochu s tím, že bude alespoň lehce připomínat stylem slibovanou A. Ch. Nu možná, když se lehce zamyslím, tak jisté rysy tam podobné byly. Přišlo mi to, jako by se jednalo o nepříliš dobře slohově vybavenou satiricky laděnou karikaturu napodobující nepříliš zdařile romány Agathy Christie, ne-li se do nich přímo strefující. A já jako zarytý fanoušek A.Ch. to musím náležitě ocenit.
Na této knize byla dobrá pouze nádherná obálka, která mě spolu s lákavou anotací navnadila. Troufám si pochybovat, že by se autorka na něčem z toho nějak podílela, takže ji to nezachrání od potupného hodnocení. Sem tam občas probreskl záblesk humoru, ale že bych se mohla potrhat smíchy, se nestalo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Poslední gambit, Kéž bys tu byl a další knižní novinky (46. týden)

12.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sváteční vražda v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x