Svätopluk - Voľné obrazy z jeho života přehled

Svätopluk - Voľné obrazy z jeho života
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346102/mid_svatopluk-volne-obrazy-z-jeho-zivot-c0c-346102.jpg 4 5 5

Historický román Svätopluk – predstavy o vladárovi Veľkomoravskej ríše Svätoplukovi... "Edícia Tri knihy súdobej kultúry. Vydalo vydavateľstvo Družstevnej práce v Prahe, zap. spoločenstvo s r. o., k výstave súdobej kultúry v Brne a k oslave desiateho výročia Československej republiky. MCMXXVIII. Deväťdesiata publikácia Družstevnej práce."... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svätopluk - Voľné obrazy z jeho života. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Montcalm
21.04.2020 4 z 5

Jégého Svätopluk sa síce striktne nedrží historických faktov, ba dokonca historické udalosti prispôsobuje svojim potrebám, no príbehu to neškodí. Oceňujem, že Svätopluk nie je vyobrazený ako ideálny hrdina, no má aj svoje neduhy a chyby. Pre dosiahnutie svojich zámerov sa ako dobrý vladár nebráni použiť lesť, či konať zištne. Dielo sa príjemne číta, no vyžaduje si kvôli archaickému štýlu možno viac sústredenia.

jesuswlasac
25.05.2018 5 z 5

Krásny slovenský román na pozadí Veľkej Moravy. Príbeh možno romanticky a možno trochu historicky upravený, ale JéGé použil krásnu reč a miestami som mal problémy s porozumením niektorých slov a ich tvarov.
Škoda že som túto knihu objavil až neskoro po strednej škole.
Spolu s Hurbanovým Gottšalkom by zaradil aj túto knihu do povinného čítania pre stredné školy - kniha nie je hrubá a sú v nej naozaj krásne zvraty a slovné spojenia zo slovenského jazyka.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svätopluk - Voľné obrazy z jeho života v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x