Svätý Jozef Kalazanský - Priekopník vo vzdelávaní pre všetkých přehled
Mario Spinelli
Zakladateľ rehole piaristov a prvej verejnej novodobej školy sa dočkal svojho kvalitného životopisu. Autor Mario Spinelli nám svätého Jozefa Kalazanského približuje nielen ako svätca a zakladateľa rehole, ale predovšetkým ako človeka. Pomáha nám porozumieť jeho osobnosti, originalite a potenciálu jeho práce v období, do ktorého ho radíme. Jeho príbeh je pútavý, plný obety, lásky a jasných prejavov Božej starostlivosti. Zároveň autor veľmi jasne popisuje ťažké situácie v živote svätca, sklamania, zrady a pády. Napriek tomu všetkému zostal sv. Jozef Kalazanský verný povolaniu, ku ktorému ho Boh povolal. A dnes vidíme, že jeho dielo je naozaj Božím dielom, pretože ovocie môžeme vidieť na celom svete.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svätý Jozef Kalazanský - Priekopník vo vzdelávaní pre všetkých. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Svätý Jozef Kalazanský - Priekopník vo vzdelávaní pre všetkých v seznamech
životopisy, biografie výchova světci řeholníci piaristé hagiografie vzdělávání, edukace dějiny školství raný novověkAutorovy knížky
2017 | Svätý Jozef Kalazanský - Priekopník vo vzdelávaní pre všetkých |