Pán soumraku přehled
Bertrice Small
Svět Hetar série
Lařina dobrodružství v kouzelné zemi Hetar pokračují. Lara záhadně zmizí během své návštěvy v Novém Cizozemí. Dominus zoufale hledá svou milovanou ženu, ale když nemůže najít jedinou stopu, obrátí se Magnus Hauk na dva mocné spojence – na prince Kaliqa a svou tchýni Ilonu, nejmocnější mezi vílími královnami. Kdo Laru unesl a proč? Kol, Pán soumraku, se velmi těší ze svého vítězství. Lara je v jeho moci a její síla mu pomůže dobýt jak Hetar, tak i Terah. Ale vládce Hetaru kuje své vlastní plány – když se dověděl o zmizení Lary, domnívá se, že je Terah nyní zranitelný, a plánuje válku proti Magnusi Haukovi.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2010 , BaronetOriginální název:
The Twilight Lord, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán soumraku. Přihlašte se a napište ho.
Předchozí díl se mi asi líbil o něco více, nicméně série má pořád co přinést :) Budu číst dál :)
Kniha Pán soumraku v seznamech
1999 | Otrokyně lásky |
2002 | Výchova lady Lucindy |
2003 | Extáze: Extáze / Spoutaný a odhodlaný / Temné touhy / Dámská rozkoš |
2007 | Divoká Jasmína |
2000 | Adora |
(SPOILER) "Z části si ji stvořila ty, a ty ji vychováš, jako jsi vychovala své ostatní děti. S láskou a péčí. Láska k této nečekané dceři ti neublíží. A je tvá. Ne Kolova. Tvá!"
Hetar je dokonale propracovaný svět, celá série mi neskutečně přirostla k srdci a stále se k ní vracím. Nečetla jsem první 2 díly, takže jsem byla překvapená, že se jedná čistě o 18+ knihu.
Mám ráda politické intriky, takže jsem rozhodně nebyla zklamaná a dějová linka Jonaha mě neskutečně bavila. A nejen ta.
Těch intrik tam je dost i na straně mocných bytostí, celá část s Lařiným osudem byla zajímavá.
Kol, Pán Soumraku mi byl doslova a do písmene odporný... Obdivuji autorku, že takovou postavu stvořila a dokázala některé nechutné scény tak dopodrobna popsat.
Celá část v Temnozemi byla neskutečně zvrácená, stejně jako Lařino znásilnění na Pláni snů (kdy se jí to ještě svým způsobem líbilo!!! A těch případů znásilnění, kde se to ženám líbí není málo... To je opravdu přehnané, odporné a až směšné. Nechápu tuhle autorčinu zvrhlost. Obřad dovršení bylo také jedno z nejodpornějších věcí, co jsem kdy četla.
Naopak prince Kaliqa nešlo jinak než si zamilovat. Mám načteno hodně knih ze žánru fantasy a můžu s čistým svědomím napsat, že se řadí mezi mé nejsympatičtější mužské postavy vůbec a přestože mám domina Magnuse hodně ráda, vztahu Lary a Kaliqa fandím víc. Čtenáři je na první pohled jasné, že jsou pro sebe stvořeni.
Taky jsem si oblíbila malého Dillona a podle anotace se těším na další díl. Ke konci rozmluva mezi ním a Larou byla tak dojemná, až mi málem vytryskly slzy do očí.:)