Světla na zemi i na nebi přehled

Světla na zemi i na nebi
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462000/mid_svetla-na-zemi-i-na-nebi-OlM-462000.jpg 5 2 2

Děti a učitelé České republiky k výročí slovanské misie na Moravu 2013. Tato kniha, vydaná k 1150. výročí příchodu křesťanských misionářů do prvního státního útvaru na našem území je dílem českých, moravských a slezských dětí a jejich učitelů. Učitelé vypráví příběh našich světců a jejich žácii vytvořili krásné dětské ilustrace k jejich vyprávění.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světla na zemi i na nebi. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

veronika4001
12.08.2024 5 z 5

Obrazy ze života světců k nám promlouvají skrze fotografie převážně dětských maleb a kreseb. Text postihuje základní teorii; psáno je to malebně, půvabně a vstřícně každému čtenáři.
I hrubý náčrt/nákres/nárys v dětské malbě/kresbě pojímá v sobě detaily.
Řeč tvarů, barev, rozměrů a převažujících částí těla světce a jejich/jeho umístění v prostoru, symbolik, výraznosti, emocí, pocitů.
V obrázcích se odráží dětská fantazie, nevinnost, vnímavost a všímavost a bezprostřednost.
Promítají se různé výtvarné techniky: malby temperou, vodovými barvami, lepení (papírmaš), linoryt, kresba tužkou, tuší, tuhou, perem, pastelkami, objevila se i fotografie figurky světice z textilu a malování na sklo.
Škoda, že u obrázků nejsou uvedeny výtvarné techniky; někde to lze poznat bez dalšího, jinde je to obtížnější a mohu odhadovat.
Doporučuji hlavně kvůli krásným dětským obrázkům.

Jana512
15.02.2021 5 z 5

Zajímavě vytvořená kniha, obsahující příběhy národních patronů, které napsali učitelé církevnívh škol. Na základě vyprávění těchto příběhů dětem ve škole, děti v obrázcích vyjadřují, co je oslovilo a vznikla tak krásná publikace, blízká dětem i dospělým. Dětské obrázky mají své kouzlo.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Světla na zemi i na nebi v seznamech

v Přečtených2x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x