Světlo v okně přehled
Marion Kummerow
Margarétina cesta série
1. díl
Margarete se vypotácí z trosek vybombardovaného domu. Prach kolem ní sedá jako sníh. Člen vyprošťovací čety se jí ptá, jestli nepotřebuje pomoct. Margarete sklouzne očima k místu, kde ještě před chvílí zářila nenáviděná žlutá hvězda, sebere odvahu a řekne: „Ano.“ Berlín, 1941: Margarete Rosenbaumová pracuje jako služka u vysokého nacistického důstojníka. Když je jeho dům vybombardován, ona jediná přežije. A když si ji navíc spletou s důstojníkovou dcerou, rozhodne se, že se chopí příležitosti… S novou identitou za sebou nechává svůj židovský původ a zdá se, že je relativně v bezpečí, dokud ji nevypátrá syn jejího bývalého zaměstnavatele a zároveň její „bratr“, důstojník SS Wilhelm Huber. Ten ale kupodivu nechce odhalit Margaretin podvod. Trvá pouze na tom, aby s ním bydlela v Paříži a dál předstírala, že je jeho sestra. Margarete se obává odhalení i toho, co by Wilhelm mohl chtít na oplátku. Může svěřit nacistickému důstojníkovi to jediné, co jí zbylo... bezpečí, život, a dokonce i své srdce?... celý text
Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: 2022 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
A Light in the Window, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světlo v okně. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mile překvapila. Nenabízí hluboký příběh válkou soužených lidí. Vývoj děje byl nečekaný, nechyběla ani akce. Zase trochu jiné pojetí knihy s válečnou tématikou.
Knížka ukrývala příběh,ve kterém Margarete dostala šanci přežít ve válce a ona se vzchopila a využila svou šanci.I když se bojí,ale pokračuje dál,a má velké štěstí,že se to daří.Je to pěkný příběh,jsem zvědavá jak se jí bude dařit a co asi bude dělat dál.jenom doufám,že pokračování bude brzo.
Vychází Pohřbené kosti, Musím tě zradit a další knižní novinky (38. týden)
18.09.2022
Kniha Světlo v okně v seznamech
Neuvěřitelný, ale čtivý příběh o vůli žít, o strachu, naději a beznaději zasazený do válečného Berlína, Lipska a Paříže. Autorka je znalá historických a místních souvislostí a tyto informace, přiměřeně dávkované do téměř romantického příběhu mne docela obohatily.
Konec za mne trošku rychlý a nedotažený ve věci "financí".
"Opravdu je dobro zabíjet jiné lidi?" V této otázce jsme se jako lidstvo evidentně nikam neposunuli.