Světlověk přehled

Světlověk
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24127/bmid_svetlovek-h5l-24127.jpg 3 53 53

Viktoriánská Anglie zažívá obrovský průmyslový rozkvět díky nálezu tzv. éteru, magické substance využívané jako mocný zdroj energie. Londýn se stává místem kouzelných zahrad, špinavých ulic, továrních komínů a fantastických stvoření. Těžba éteru však v sobě skrývá mnohá tajemství. Dělníci vystavení dlouhodobému styku s touto látkou procházejí hrozivou přeměnou. Prostí obyvatelé Anglie jsou na pokraji rebelie hájící jejich práva na svobodný život. Poznejte tento temný věk zázraků spolu s Robertem Borrowsem, jehož příběh vás zavede z chudinského venkova do třpytící se nádhery honosných paláců a zase zpět. Odkryjte tajemství éteru a sledujte snahu o vysvobození se z jeho temné moci. Román se právem zařadil mezi nejdůležitější fantasy díla roku 2003 podle názoru čtenářů (3. místo v anketě časopisu Locus) i podle názoru odborné kritiky (nominace na World Fantasy Award). Máte-li rádi nápaditou fantasy napsanou bohatým vizionářským způsobem, pak je tato kniha určena právě vám.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)

The Light Ages, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světlověk. Přihlašte se a napište ho.

Malarkey
11.12.2024 3 z 5

Námět Viktoriánské Anglie, průmyslového boomu a pár fantaskních prvků k tomu, ve mně vyvolávaly dojem, že pokud je toto New Weird, a že se to tak tváří, tak námětově to pro mě nemůže být zajímavější a s chutí se do knihy pustil. Jenže po pár desítkách stran se ve mně začalo zračit zklamání a s každou další desetistránkou jen houstlo a bujelo. Pseudo svět, který není ani zajímavý, ani nápaditý, jako spíš protivný. Všehovšudy domnělá nuda, kamkoliv se vrtnete a pocit, kde jsem se každou chvílí přemlouval, abych to dočetl. Nakonec se podařilo, pár myšlenek nebylo špatných, ale v obsáhlosti knihy si to sáhne maximálně na průměrné hodnocení.

viviann
03.02.2024 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se zorientovala, ale pak už to bylo příjemné čtení. Zajímavý téma.

katakomb
03.05.2023 2 z 5

Celou dobu jsem si říkal, že v originále ta kniha musí být lepší (proto ty dvě hvězdy) a že to, že mě to ukrutně nebaví, je zaviněno špatným překladem - ten je objektivně vzato opravdu nepovedený a z knihy dělá ucouranou, těžkopádnou, nudnou a bachratou novelu o pár dějstvích, ve kterých se toho stane pramálo a stojí to hodně sil, aby se to někam pohnulo. Po naprostém nadšení z Mievilla byl tohle v sérii New Weird pro mě naprostý provar.

Kniha Světlověk v seznamech

Ian R. MacLeod