Schiele přehled
Esther Selsdon , Jeanette Zwingenberger , Ashley Bassie
Světové umění série
< 12. díl
Edice Světové umění je zasvěcena nejvýznamnějším osobnostem v dějinách umění a jejich dílu. Dokonale graficky zpracované knihy obsahují velké množství kvalitních barevných reprodukcí, z nichž si čtenář může udělat dobrou představu o umělcově tvorbě. Doprovází je fundovaný biografický text, který shrnuje nejen základní informace o malířově životě, ale také o jeho postojích a názorech a obecně přístupu k umění. Díky praktickému formátu a vysoké kvalitě představuje série Světové umění dokonalé dárkové publikace. Egon Schiele (1890–1918), významný rakouský expresionistický malíř a kreslíř, žák Gustava Klimta. Vytvořil řadu autoportrétů a také aktů, které šokovaly současníky svým erotickým nábojem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Schiele. Přihlašte se a napište ho.
Kniha spíše o obrázcích než o faktech, avšak zaujala mě, protože Schieleho obrazy jsou nepochybně skvostné a nádherné. Akorát mě trochu rozčilovalo, že obrazy, o kterých je řeč v textu nebyly u toho textu, ale seřazené chronologicky (takže jste četli o nějakém díle a jeho kontextu, ale abyste si ho prohlédli, tak jste museli hledat v rejstříku a listovat zpátky).
Kniha Schiele v seznamech
Víceméně průvodce Leopold muzeem v Museumsquartier ve Vídni - mít tu knihu s sebou je dokonalý požitek. Ale stejně musím souhlasit s předchozím komentářem, že mě u všech knih téhle série opravdu sere řazení obrazů a textu, kdy čtete např. stranu 87, ale obraz je na straně 136. Jinak paráda. Musel to být dobrý blázen, to každopádně.