Svoboda jménem zlato přehled
Hans J. Bocker
Profesor podnikové ekonomiky Dr. Hans J. Bocker - přední švýcarský ekonom, poradce, finanční a ekonomický žurnalista, se v ní věnuje aktuálnímu tématu dnešní doby - nemocnému peněžnímu hospodářství a způsobům, jak jej uzdravit. Globální krize, která má již viditelné důsledky, rozhodně nekončí, a v této knize se dočtete proč. Nicméně tato kniha není o strachu, ale o naději. Dnešní, ve své podstatě již virtuální, a proto falešné peníze, které fungují především jako mocenský nástroj nepatrné menšiny, jsou předurčeny k zániku. Plíživé a nepřetržité vyvlastňování, k němuž znehodnocováním peněz ve prospěch dlužníků, dochází, nás postihuje bez rozdílu všechny. Co by znamenal návrat ke zlatému standardu?Jakou roli hraje v historickém kontextu zlato? Jakým způsobem a proč investovat do tohoto slunečního kovu? Tato kniha má za úkol informovat, trvale motivovat k svobodnému myšlení. Je to kniha plná impulsů, provokující a čtivá. Lze v ní najít naději pro nás pro všechny!... celý text
Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: 2009 , Austria Gold CZOriginální název:
Freiheit durch Gold, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svoboda jménem zlato. Přihlašte se a napište ho.
Jednu hvězdu za snahu ve správné oblasti, ale nic nového pod sluncem. Příliš povrchní. Velkou část knihy tvoří předmluvy vydavatele a autora, zbytek je spíš takový odrážkově psaný sešitek poznámek bez pořádných zdrojů. Pokud máte v nadcházející revoluci peněz nějak obstát, tak zoufale potřebujete jiné a lepší zdroje informací, než tohle.
Velmi srozumitelná a elegantně podaná základní zpráva o tom, jakou úlohu ve společnosti zlato má a mělo a také proč do něj s opakovaným úspěchem investují ty největší investorské mozky.
Kniha Svoboda jménem zlato v seznamech
Je to tak a není to tak. Ti hochštapleři nahoře to vždycky dokáží nějak ošvindlovat a vysvětlit. A vyhrát na úkor spořivých občanů.