Švýcarský Robinson přehled
Johann David Wyss
Dobrodružný román vypráví o osudech chudé švýcarské rodiny, která za napoleonských válek opouští Evropu a hledá si nový domov v zámořských koloniích a po ztroskotání lodi nalézá tento domov na neobydleném ostrově. Na tomto ostrově žije potom tato rodina robinzonským životem deset let.
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1947 , Josef LukasíkOriginální název:
Der Schweizerische Robinson, 1940
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Švýcarský Robinson. Přihlašte se a napište ho.
Půvabná kniha,čtena se synem...Nelehký osud rodiny,která ztroskotala na ostrově,ale jako rodina dokázala držet po hromadě a uměli si poradit s čímkoliv co jim ostrov nabídl...
Nádherná kniha, ke které se stejně jako k Robinsonovi mohu neustále vracet.
Příběh rodiny, která přežije stroskotání lodi a zachrání se na ostrově je velmi poutavý. Poukazuje na lidskou sílu, snahu a vzájemnou lásku mezi členy rodiny. Je to nádherný příklad toho, jak by se měli chovat rodiče k dětem a děti k rodičům. I když znám tento příběh dobře, pokaždé si v něm něco najdu a prožívám osudy všech hrdinů s nimi.
Kniha Švýcarský Robinson v seznamech
Škoda, že autor nebyl trochu uměřenější v přírodopisných reáliích, ten ekosystémový supermix proastě nezkousnu. Jinak ale skvělá kniha.