Sydney přehled

Sydney
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460681/bmid_sydney-3GT-460681.jpg 5 70 70

Tonda žije s rodiči a mladším bratrem, křehkým Jendou, ve vybydlené bytovce za městečkem B. Do školy musí chodit pěšky, protože většinou nemají na autobus, elektřinu už jim vypnuli dávno a občas nemají doma co jíst. Tonda se ale naučil přežívat, jak se dá. A má svůj velký plán... Jenomže ten mu nejspíš zhatí něco, proti čemu se nejde jen tak vzepřít. Tenhle příběh vypráví o tom, co znamená ztratit domov, ať je jakýkoli, o bratrství, rodičích, kteří to nezvládají, o svobodě, kterou ti dává příroda a malé město, o přežívání v bezvýchodných situacích, útěku i o magických chvílích, ve kterých se zdá, že svět drží pohromadě.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sydney. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

bibi.r
19.04.2024 4 z 5

Pro děti 11+

Silný příběh. Textově kratší, ale úplně to stačilo.
Tonda je úžasný kluk. Ví co chce a má to v hlavě docela srovnaný, jen kdyby... Moc jsem mu fandila, ale jako rodič jsem z jeho osudu byla dost frustrovaná.

Varjohukka
08.04.2024 5 z 5

Tak tohle byl hodně silný příběh, místy smutný, ale přece jen s nadějí a optimismem na konci.
Je to příběh o tom, že některé děti to doma nemají jednoduché, o drsné realitě, ale i o síle bratrské lásky, o odhodlání a odvaze. Čte se jedním dechem a dlouho doznívá v mysli.


Hanncha
31.03.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila jak vzhledem, tak obsahem. Oranžový text byl osvěžující, ilustrace zajímavé, příběh silný. Rozhodně bych jí doporučila. Jediný problém, který je čistě subjektivní byly názvy míst a měst. Jenom počáteční písmeno mě při čtení rušilo, ale chápu proč autorka tento způsob pojmenovávání míst zvolila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sydney v seznamech

v Přečtených77x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených8x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech6x