Symbol smrti přehled

Symbol smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262462/bmid_symbol-smrti-sGW-262462.jpg 5 77 77

Sestra Fidelma série

„Triumf! Tremayne jako pozadí knih používá mnoho skutečných postav a událostí… čímž vdechuje světu starých Keltů život… Jeho romány jsou obdivuhodné.“ Mystery Scene „Příběhy sestry Fidelmy nás zavádějí do světa, který mohl vytvořit jen člověk dokonale obeznámený s keltskou historií – do tohoto světa se dosud žádný spisovatel detektivních příběhů nevydal. Ustupte, prosím, přichází výjimečná vyšetřovatelka, ocitající se ve zcela novém teritoriu.“ Peter Haining „Nade vši pochybnost jde o soupeře Ellis Petersové… prokreslenost historického pozadí je úžasná.“ Evening Standard „Cítím, že mám pro sestru Fidelmu slabost. Skvělé zápletky… stupňující se napětí… napsáno s přesvědčením a citem pro dobu děje, ovívá nás chlad historické autenticity. Románová řada, která si zaslouží pokračování.“ Jack Adrian „Strhující detektivka v rychlém tempu… Nelze odložit.“ Irish Democrat Symbol smrti, již sedmnáctá historická detektivka od Petera Tremaynea, kterou Vyšehrad připravuje k vydání, je vlastně čtvrtým právnickým případem sestry Fidelmy. Příběh se odehrává v Irsku v roce 666. Řeholnice a advokátka soudního dvora Fidelma stojí před dvěma záhadami. V zastrčeném opatství na jihozápadě Irska se ve studni najde bezhlavé ženské tělo. V jedné ruce svírá krucifix, k paži druhé ruky je přivázán pohanský symbol smrti. Na širém moři daleko od irských břehů se pod plnými plachtami plaví kupecká loď. Avšak posádka a náklad lodi zmizely, jako by je někdo odčaroval. Komu patří tělo ve studni a kam se poděla posádka? Je mezi těmito dvěma záhadami souvislost? Na pozadí keltské historie vypráví autor záhadný příběh plný intrik, nebezpečí a násilí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: ekniha , Vyšehrad

The Subtle Serpent, 1996

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Symbol smrti. Přihlašte se a napište ho.

Atisa
28.12.2024 5 z 5

Stejně jako Eva193 jsem se od čtení této knihy nemohla odtrhnout. Sérii čtu postupně. Musela jsem si na sestru Fidelmu postupně zvykat, ale myslím, že se povedlo. Ve čtení dalších dílů budu určitě pokračovat. Líbí se mi církevní prostředí, užívám si tehdejší reálie a dozvídání se nových informací o tehdejší době. Politika je občas obtížněji pochopitelná, ale v tomto dílu to ještě nebylo oproti předchozímu tak náročné.

Eva193
11.12.2023 5 z 5

Skvělé čtení, nemohla jsem se odtrhnout. Velmi zajímavé jsou i reálie a opět jsem se dozvěděla mnoho nového o fungování společnosti v Irsku 7. století. Vzhledem k tomu, že autor obor skutečně studoval a je uznávaným odborníkem, tak beru i ta historická fakta jako spolehlivá. Jen Eadulf by mohl být trochu víc zajímavý, takhle tam ta postava spíš ruší.

Luigi1
27.05.2023 5 z 5