Tábor smrti Lety: Vyšetřování začíná (1992-1995) přehled
Paul Polansky
Kniha s téměř detektivní zápletkou odhaluje peripetie, kterými Paul Polansky procházel, když se snažil dozvědět pravdu o koncentračním táboře v Letech. Příběhy obětí a viníků z Let se v knize mísí s příběhy vysloužilých i aktivních politiků, disidentů, diplomatů i vrcholových úředníků státu, kteří se rozhodli, že budou zahlazovat stopy po dávných zločinech...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tábor smrti Lety: Vyšetřování začíná (1992-1995). Přihlašte se a napište ho.
Autorovi je často vytýkaná nepřesnost, paranoia či ohýbání faktů. Nic to ovšem nemění na tom, že v Letech stále stojí vepřín a i kdyby byla pravdivá jen každá druhá stránka, tak se máme vážně za co stydět. Tohle jsme prostě nezvládli. Knížka je skvěle napsaná, výborně se čte a donutí člověka zamyslet se nejen nad historickou zodpovědností států za své činy, ale třeba i nad vlastními předsudky či zakořeněnými stereotypy.
Kniha Tábor smrti Lety: Vyšetřování začíná (1992-1995) v seznamech
koncentrační tábory Romové, cikáni Lety u Písku holokaust, holocaust Lety (koncentrační tábor)Autorovy další knížky
1999 | Bouře |
1998 | Tíživé mlčení |
2014 | Tábor smrti Lety: Vyšetřování začíná (1992-1995) |
1999 | Toulavej pes / Stray dog |
1998 | Dvakrát tím samým |
Súhlasím s názorom nižšie. Kniha sa v podstate číta sama, ja dobre napísaná, núti k úvahám.
Neviem koľko z nej sú reálne zážitky autora, no faktom je, že štátne inštitúcie ešte stále "fungujú" rovnako ako opísal.