Tabule osudů (limitovaná edice) přehled
M. M. Chen (p) , Joe Benitez (p)
Lady Mechanika série
Limitovaná edice se sběratelskou obálkou. Lady Mechanika řeší nový případ, který ji zavede až do srdce černého kontinentu, do Afriky. Právě tam se vypravila vědecká expedice hledat ztracené město sumerského boha Enkiho, ve kterém se má podle bájí nalézat Tabule osudu. Artefakt, který jeho držiteli přinese vládu nad světem, zbraň hromadného ničení, která nesmí za žádných okolností padnout do nepovolaných rukou. A právě to se v dobrodružství, které je ještě daleko zábavnější než první příběh, stane. Lady Mechanika se musí popasovat s řádem Rosenkruciánů, yettim, zlotřilými nelidskými vojáky, otrokáři, beduínkami a s nosorožcem. Lady Mechanika je zpět a na jejích fantasticky tvarovaných bedrech spočívá osud celého lidstva věku páry!... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2018 , ArgoOriginální název:
The Tablet of Destinies, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tabule osudů (limitovaná edice). Přihlašte se a napište ho.
Trošku zamrzí že dvojka nenavazuje na jedničku a to ani kratičkou zmínkou. Zatím co intro v němž se zúčastníme jedné lovecké výpravy ve Švýcarských Alpách nám ukazuje že si i Lady Mechanika musí na živobytí nějak vydělávat, hlavní příběh je ryzí dobrodružnou jízdou ve stylu Indiana Jonese. Zavede nás do nitra černého kontinentu a je to cesta plná nebezpečí a soubojů. Navíc jde nejen o záchranu hrdinčiny adoptivní neteře, ale především světa. Co bych příběhu vytkl je především holčička Winifred, která se chová až příliš dospěle a rozumně. A také to, že jedna z hlavních záporaček prostě bez jediného vysvětlení zmizí. Naopak jako plus vidím pestrou sbírku atraktivních prostředí a postav v nich žijících. Pouštní kmeny, kmen válečnic, tajné spolky. Prostě paráda. Samozřejmě i tady toho nebyla spousta dořešena a vysvětlena. ale já se obávám, že to už je takový Benitezův nešvar kterého se asi nikdy nezbaví. Kresbě nemám co vytknout.
Knižní novinky (4. - 17. června)
04.06.2018
Kniha Tabule osudů (limitovaná edice) v seznamech
Jednička mne moc nebavila a tak jsem se ke dvojce hodně dlouho odhodlával. Oproti jedničce ubylo slov a je to ku prospěchu. Samotný příběh není úplný vrchol hitparády, ale naštěstí díky kresbě a akčnímu pojetí vyprávění kniha bavila více. .