Tajemné údolí přehled
Enid Blyton
Tajemná místa série
Naše čtyřka dobrodružství přímo přitahuje! Představte si – večer na sportovním letišti a omylem nastoupíte do nesprávného letounu. Místo slíbeného vyhlídkového letu s přítelem Billem se parta ocitne v neobydlené divoké končině, bez zásob a bez jakéhokoli tábornického vybavení. Musí se ukrývat před zločinnými piloty a jejich bandou, vypátrat, co tam pohledávají, ale hlavně musí přežít.... celý text
Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Albatros (ČR)Originální název:
The valley of adventure, 1947
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemné údolí. Přihlašte se a napište ho.
No, mě to někdy připadá, že ti zahraniční spisovatelé na ty naše autory v oblasti dětské literatury prostě nemají. Takový neslaný nemastný příběh o čtveřici děti, které mají prostě neskutečné štěstí, nic se jim nikdy nestane a dopadnou mezinárodní gang zločinců, dokonce spojený se starými nacisty... To by ti gangsteři a ti nacisté museli být tedy dokonalí tupci. Podobné naivní příběhy sice psali i naši autoři, ale ve třicátých letech minulého století. Za snahu a přátelství dětí dávám tři hvězdy, ale je to slabé. Howgh.
Kniha Tajemné údolí v seznamech
pro děti parta dětí dětská dobrodružství detektivky pro děti
1992 | Pětka na ostrově pokladů |
1996 | Pětka v pasti |
2003 | Vzhůru na kouzelný strom |
1993 | Podařená dvojčata |
1997 | Pětka na Ďáblových skalách |
Stejné jako Správná pětka a Tajná sedma, jen jiné děti a místo pejska, mluvící papoušek. Další série, která mne v mém věku vrací do dětství. Doporučuji všem malým i velkým klukům a holkám.
Nanejvýš uspokojivé.