Tajemný dr. Sorge přehled
Jurij Michajlovič Korolkov
J. Korolokov si zvolil pro svou knihu postavu, která vzrušuje celý svět, o níž koluje množství fantastických pověstí a legend, o níž bylo napsáno již několik knih na Západě i na Východě a natočen úspěšný film. Tajemný dr. Sorge se zcela vymyká běžnému pojmu vyzvědač a špión. Autor se pokusil nastínit neobyčejný život tohoto špičkového agenta a kde fakta nestačila dotvořil děj pomocí fantazie.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 1966 , SvobodaOriginální název:
Человьек, длйа которого нье было тайн
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemný dr. Sorge. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavý příběh důmyslných praktik špiona který dokázal informovat ruské špičky o plánovaných útocích ze strany Číny v kooperaci s nacistickým Německem. Bohužel Stalin tyto zprávy bagatelizoval. Každý agent je po čase odhalen a tak končí i tento příběh.
Velice pěkná knížka o ruském špionu působícímu za druhé světové války v Japonsku. S hlavním hrdinou se hned sžijete a v knížce jsou i skutečné dobové fotografie. Doporučuji !
Kniha Tajemný dr. Sorge v seznamech
1960 | Pavouci. Díl 1 |
1975 | Přísně tajné, v nebezpečí znič |
1972 | Tajemný dr. Sorge |
1963 | Pavouci. Díl 2 |
1974 | Případ Alta |
Docela zajímavá kniha o životě a aktivitách sovětského agenta v japonském týle za dob druhé světové války. O jeho nenápadném shromažďování informací je radost číst, přestože, jak kniha zmiňuje, na ně v klíčový moment nebyl brán zřetel.
Samozřejmě, vzhledem k době vydání musí člověk přetrpět dobové rudé fráze o mírumilovnosti, pokrokovosti a prosperitě komunismu (na rozdíl od různých barbarských a reakčních frakcí).