Tajemný svět strašidel přehled
Neprakta (p) , Jiří Pecha
V knížce Tajemný svět strašidel jsou základní strašidla, která nás obklopují na hradech, zámcích, jeskyních atd. namátkou Černá paní, Hejkal, Šotek a spoustu dalších. Každé strašidlo má popis, výskyt, pracovní dobu, charakteristiku a poutavou formou jak pro děti tak i pro dospělé příběh, který se prý skutečně stal. Příběhy jsou ilustrované Jiřím Winterem Nepraktou, což podtrhuje tajemnost a vlídnost strašidel.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemný svět strašidel. Přihlašte se a napište ho.
Je to už skoro třicet let, ale stále si pamatuji, že jsme knihu koupili v Babiččině údolí. A jak jsem ji potom i se sestrou milovala. Encyklopedické pojetí, mi přišlo tehdy hrozně vtipné, a vlastně mi takové připadá pořád. A ráda si v ní zalistuji i teď.
Kniha Tajemný svět strašidel v seznamech
Netušim jak jsem ke knize přišla, ale pamatuji si jak nám z ní předčítal strýc na chalupě a my poslouchaly a nedutaly :-D
Teď ji vytánu vždy kolem dušiček a předčítám dětem ve školce. Taky sedí, nedutají a vždycky se těší na další ze strašidel, které máme na seznamu.
Text je dlouhý a těžký, tak si ho pro malé děti upravuji, ale i tak, velmi oblíbená kniha, kde udržím pozornost nezvykle dlouho :-D
Kdo by nechtěl znát podrobnosti o Černém muži, který dává do svých kapes zlobivé děti, které nechtějí chodit spát :-D