Tajemství a hříchy rytířů templářského řádu přehled
Jaroslav Šedivý
Křížové výpravy a rytířské řády patří k hist. tématům, jež poutají zájem čtenářů nejenom z řad odborníků – o procesu, který vedl ke zrušení templářského řádu toto platí dvojnásob. Své historické kořeny měly i stinné stránky našeho století. Ovšem knihu je možno číst také jako fundovaný příspěvek k poznání mašinérie politických procesů nezávisle na době a konkrétním prostředí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství a hříchy rytířů templářského řádu. Přihlašte se a napište ho.
Nedočítané ... ako úvod do témy templárov určite doporučujem, avšak sú na SK/CZ trhu aj podstatne detalnejšie a lepšie publikácie na danú ttému.
Kaligrafie zlomu, Vražedná mysl a další knižní novinky (23. týden)
05.06.2022
Kniha Tajemství a hříchy rytířů templářského řádu v seznamech
Pěkný a čtivý úvod do tématiky templářského řádu. Jeho historie a neslavný konec. Kniha se vyhýbá nepodloženým teoriím, mystickým konspiracím a bombastickým odhalením. Snaží se o střízlivé hodnocení řádu, které je podloženo historickými prameny. Jen občas se autor pouští do svých interpretací či spekulací, na což čtenáře vždy řádně upozorní. Vadily mi snad jen občas krkolomné věty či slovní spojení, ale v posledku nejde o nic zásadního.